Átöleltük Krasznahorka várát

Szerző: Tárnok Balázs

Vasárnap délben a tábori ökomenikus istentisztelet és szentmise után került sor Krasznahorka várának átölelésére, ami Guinness-rekord kísérlet is volt egyben. Az eseményt óriási érdeklődés követte, több mint ezer résztvevővel. A várölelés alatt a tábor szinte teljesen kiürült, a legtöbb táborlakó a várhegy felé vette az irányt, hogy részt vegyen a szimbolikus eseményen.

Krasznahorka büszke vára a felvidéki magyarság legmeghatározóbb jelképe, ami mindannyinkat büszkeséggel tölt el. A vár átölelése egy olyan szimbolikus tett, amely kifejezi a szlovákiai magyarság összetartozását, és felhívja a figyelmet történelmi jelképeink melletti kiállás szükségességére.

Rendkívül felemelő érzés volt tagja lenni az élőláncnak, amely körbefogta a déli országrész koronáját. Az esemény csúcspontja volt, amikor Hundzsa Tamás vezérletével az élőláncban állók közösen énekelték el a Krasznahorka büszke vára című dalt. Óriási élmény volt, és reméljük, hogy ez a lelki felöltődés kitart a következő évig. Gombaszögi Nyári Tábor, mi így szeretünk!

Hozzászólások

comments powered by Disqus