Volt egyszer egy Felvidék – Pogány Péter könyvbemutatója

Szerző: Tárnok Balázs

Egy érsekújvári kvantumkémikus, akinél elmondása szerint a történelem és kémia iránti érdeklődés már a középiskola során szorosan összefonódott. Kenyerét kutató vegyészként keresi, mégis egy történelmileg rendkívül igényes könyvet írt szülőhazánk, Felvidék nevezetességeiről.

Volt egyszer egy Felvidék

A motoros körutazás alapján összeállított útibeszámoló erőssége nem kizárólag az, hogy változatosan és pontosan mutatja be a régió történelmét, hanem egy kimerítő jegyzéket biztosít annak nevezetességeiről is. A bányavidék pompája, a Magas-Tátra festői vidéke, várak és várromok szerte az országban, palócföld kis falvai, vagy a Branyiszkói-hágó; Komáromtól Kárpátaljáig olyan helyszínek, amelyekhez történelmünk egy-egy neves alakja vagy eseménye kapcsolódik.

Az író elmondása szerint a könyvbe belefoglalt mindent, amiről úgy gondolta, hogy a Felvidék szempontjából érdekes. Ennek köszönhetően egy olyan művel gazdagította a közösségünket, amely bátran használható utazásokhoz segédanyagként, de a történelemkönyvek között is megállja a helyét. Egy könyv tőlünk, rólunk, hazánkról, Felvidékről.

Hozzászólások

comments powered by Disqus