Bugyi, naptej, aspirin

Szerző: Szakács Borbála

Szétszórt vagy és feledékeny? Vagy csak ritkán jársz sátrazni-táborozni-fesztiválozni? Azt se tudod, mit pakolj be? Ezen igazán ne múljon: íme, egy útmutató bepakoláshoz, egy profi kapkodótól, egy mindig az utolsó pillanatban elkészülőtől, valakitől aki pontosan tudja, hogy mit szokott otthon hagyni!

Egy hét táborozás az már valami, ott már cuccok egész garmadájára lehet szükségünk, igényességtől függően persze. Én mondjuk közepesen vagyok igénytelen, de egy-két dolgot még így is sikerül néha otthon hagynom… Neked már mindened megvan? Nézzük először mi az, amit nem szoktam otthon hagyni. Ami a legfontosabb, és amire mindig figyelek: mikor sátrazni megyek, általában viszek sátrat. Szóval: van már sátrad? És ami bele kell? Nekem polifoamom (derékalj, izomatka, karimatka, izolír, karimáter, almamáter) már van, felfújhatós, nagyon csecse, hálózsákom is van és párnám is, így aludni már egészen biztosan fogok tudni. Sátrazás pipa.

Azaz. Sötétben a sátornál jól jöhet az elemlámpa, emellett éjszaka egészen hideg tud lenni, ezért nyár közepe ide, 30 fokos napi csúcs oda: nálam tuti lesz vastag zokni, melegítő nadrág és pulcsi is az alváshoz, sőt még harisnya is meg ilyenek, tényleg jól jöhet.

Amit hozz Rajz: Huszlicska Áron

Ha már ruha: sok helyet foglalnak a lábbelik, de minél több annál jobb, már nem ami a színt, hanem ami a funkciót illeti: legyen nyitott is meg zárt is, olyan ami nem ázik be és olyan amit nem sajnálunk. Persze biztos van akinél ez az összes ráillik egy párra, az szuper, de nálam lesz minimum papucs, tízeurós newyorkeres kiscipellő illetve gumicsizma. További ruházat szempontjából én abszolút a leszarom-hogy-nézek-ki-csak-érezzem- jól-magam pártján állok, de a fő hogy legyen nálunk nyári ruha meg mellette néhány meleg holmi… Meg esőkabát!!!!! Illetve amit néha rutinosan túllazázok: napi egy bugyi-zokni (férfiaknak alsógatyesz) kell!!

Aztán a tisztálkodás. Van a cuccok „otthonfelejtésének” az a bizonyos úgyis-lesz- valakinek-fogkrémje fajtája (vagy a mosdóban úgyis valaki otthagyja tévhit), na én ezt a hibát idén nem követem el, mert a múltkoriban túl sokan követtük ezt a stratégiát. Szóval én azt mondom: hozz te is fogkrémet, tusfürdőt és sampont, nehogy pórul járj! A neszeszerben persze még sok minden elfér, mindent hozz, amit szeretsz magadra kenni, vagy amivel szeretsz magadról leszedni dolgokat. Lányok, ti pedig kövessétek a Hold állását.

Fiúk-lányok! Védekezzünk!! Kullancs ellen oltás, napfény ellen naptej, szúnyog ellen szúnyogizé, nemibetegség ellen óvszer (18+!!!). Ha kényes (igényes?) vagy a higiénédre: fertőtlenítő, törlőkendő és egyéb praktikák, saját wc-papír sem árthat, de az elvileg lesz.

Ügyeletes orvos is lesz, de azért ragtapasz, széntabletta, fájdalomcsillapító sose árt. Aztán mindenki magában: Allergiás vagyok? Gyógyszert kell szednem? A magyar nemzet gyarapodásáért most akarok tenni? Asztmás vagyok? Egyéb valami bajom van? Ha a válasz valamelyik kérdésre igen, akkor megintcsak pakolj ennek megfelelően. És akkor ami eddig kimaradt és el szoktam felejteni aztán megyek kuncsorogni, vagy más felejti el és hozzám jön kuncsorogni: törölköző (!!!), körömvágó olló, csipesz, telefontöltő, bicska. PÉNZ. (Velem már megesett hogy egy krajcárom sem volt, nem jó buli, ne te légy a következő csóróBoró!)

Na, hát nálam reményeim szerint körülbelül ezek lesznek… Na meg persze sok jókedv, nyitottság és a barátaim. És az a jó, hogy ez utóbbiakat még csak véletlenül sem tudom otthon hagyni.

PS: ne hagyd otthon a tavaliy műanyag poharad!

Hozzászólások

comments powered by Disqus