És ismét reciklálunk

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Hogy mindenki csak annyi műanyagtányérkát, egyszerhasználatos evőeszközt, pet palackot, papír zsebkendőt és szívószálat használ el, amennyire valóban szüksége van, csak remélni tudjuk. Az idei táborban azonban az újrahasznosítható "puhaságokra" helyezzük a hangsúlyt.

A tábor néhány helyszínének díszítéséhez, illetve az egész tábor alatt végezhető és elsajátítható kézműves foglalkozások némelyikéhez is használt, vagy csak felmaradt (egyszóval hulladék) fonalakat, cérnákat, textíliákat használunk idén. Bárki, akinek van otthon egy felesleges pamuttekercse vagy néhány unatkozó hímzőfonala, hozzájárulhat a tábor színesebbé tételéhez!

A textíliákkal néhány program helyszínét varázsoljuk otthonosabbá, míg a fonalakból egy közös műalkotást készítünk. Ám a kézműves foglalkozás résztvevői horgolt díszek, rávarrók, szütyők és tasakok, vagy varrott ékszerek formájában is reciklálhatják a kézműves házikó számára felkínált puhaságokat. Ezen foglalkozások egyike sem igényli a varrás vagy horgolás előzetes ismeretét, ám a résztvevők garantáltam elsajátítják a "soft skills" fogalom egy újabb értelmét....

A fentebb említett technikákon kívül a kézművesház legénysége agyagozásra, nemezelésre és festegetésre invitálja a tábor vendégeit. Meglepetésként néhány tradícionális és modern foglalkozással is várjuk majd az érdeklődőket, és a spontán ötletekre (virágkoszorú, origami, makramé, vagy ami csak eszetekbe jut) is kaphatóak vagyunk.

Ha szeretnéd te is színesebbé tenni a tábort, gyűrj a hátizsákod oldalzsebébe pár négyzetcentiméter színes rongyot, néhány köteg fonalat vagy hímzőcérnát, esetleg néhány színes gombot, gyöngyöt, vagy felelsegessé vált flittert. Ha van otthon horgolótűd, biztosító- vagy varrótűd, azt se felejtsd el betenni! Nagyobb mennyiségű alapanyag felajánlása esetén keresd vicát: vicaversalala@gmail.com.

Találkozunk a kézműves házikónál!

Peniaško Vica

Hozzászólások

comments powered by Disqus