Út az önismerethez, út a boldogsághoz

Szerző: Szakács Borbála

Sokszínű önismereti, személyiségfejlesztő és tanácsadó programsorozattal várja az érdeklődőket és a kételyekkel küzdőket a Gombaszögi Tábor új helyszíne, a Labirintus udvar. Az üzenet egyszerű: Ha boldog akarsz lenni, legyél! A Tandem meghívottjai közz olyan neves szakemberek vannak,mint Hunčík Péter, illetve a Prima Primissima díjas
Bagdy Emőke és Pál Feri atya.

Ki vagyok én valójában? Mikor, mitől válok felnőtté? Mikor és hogyan válljak le szüleimről? Melyik lenne az a hivatás, munkakör, amiben leginkább kiteljesedhetnék? – kérdések, amik minden fiatalt (fiatal felnőttet?) foglalkoztatnak, és amiknek megválaszolásában szeretne segítséget adni a Tandem csapata a Gombaszögi Nyári Tábor résztvevőinek.

Labirintus

Izgalmas új helyszínnek ígérkezik a Labirintus udvar, melyről megálmodói és a program szervezői így nyilatkoznak: a Labirintust azért építjük meg, „hogy egy feledésbe merült ősi szemlélődő eszközt mutassunk meg nektek. Labirintusokat az emberiség több mint ötezer éve ismer és használ. Szent Ágoston mondásával élve "Solvitur ambulando", azaz a probléma járva-kelve oldódik meg. Az önismeret, a problémák hatékony megoldása egy egész életre szóló feladat, ezért tartjuk fontosnak, hogy minél több módszert és szemléletet ismerjünk. Az udvar egy színes kavalkád, amelyben bátran ringatózhat, elmerülhet, szemlélődhet bárki, aki nyitottsággal fogadja.”

A Labirintus udvar házigazdái, a Tandem fejlesztő és képző nonprofit szervezet alapítói és képzői, Urbán Péter, Molnár Kriszta és Hodossy Katalin letisztult elképzelésekkel és hittel várják a fejlődni, gyarapodni vágyó fiatalokat. Úgy tartják: ha nem tetszik a világ magad körül, akkor egyszerűen átrendezheted olyanná, amilyennek látni szeretnéd. Ha boldog akarsz lenni, legyél! – a programokkal ebben szeretnének segíteni mindenkinek. Hogy mindenki megtalálhassa a boldogságot, amihez az önismeret útja vezet el.

A Labirintus minden nap reggel 9 órától este nyolcig nyitva áll a magukra és egymásra kíváncsiak előtt. A labirintusban való bolyongás mellett és után a délutáni programok a lélek és a szellem számára kínálnak fejlődési, gyarapodási lehetőségeket. Ezek közt a programok közt mindenki megtalálja az alkatának legmegfelelőbbet: a szemlélődők és csöndben tanulók hallgathatnak előadást, az interakcióra vágyók mehetnek beszélgetésre vagy akár egyéni tanácsadásra.

Hatalmas érdeklődésre számíthat a Playback-színház, ami olyan improvizációs színház, amelyben a nézőközönség tagjainak hangulatait, valós élettörténeteit színészek a helyszínen azonnal eljátsszák. Nincs előre begyakorolt jelenet, sem szöveg, sem díszlet, sem jelmez. Egy gyógyító és önismeretet fejlesztő kollektív visszajátszó színházról van tehát szó, ahol kívülről láthatják a résztvevők saját történeteiket. A programba bárki bekapcsolódhat színészként vagy zenészként is.

A Tandem jóvoltából továbbá olyan neves előadókat és foglalkozásvezetőket tudhatunk a Labirintus udvarnak meghívottjai közt, mint Hunčík Péter, Bagdy Emőke, és Pál Feri atya, Prima Primissima közönségdíjas mentálhigiénés szakember. Többek közt ők segítenek a táborlakóknak eligazodni az iskola- és pályaválasztás útvesztőiben; segítenek megválaszolni a szülőkhöz való kötődés és a tőlük való elszakadás kérdéseit; illetve segítenek megérteni, "hogyan gyúrhatunk lelki egészségünkért", hogyan tehetjük meg az első lépéseket az önismeret és önfejlesztés rögös útján.

Hozzászólások

comments powered by Disqus