Színház szalmából?

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Táborunk társszervezői - a Gurigongo Symposium és a Fiatal Építészek Fórumának csapata - idén ismét kesztyűt húznak, hogy felrántsák a Rozsnyói medence legbetyárosabb szalmaszínházát!

A teátrumnak otthont adó sátor nem csak jól néz ki, nem csak eszméletlen hangulatos és kényelmes egyszerre fellépőnek, foglalkozásvezetőnek és nézőnek is. Az előadások palettája a szokottnál is színesebb, lesznek vad rímbe szedett társadalomkritikák és Mucsi-féle cifra “anyázások” is.

Szalmaszínház tavaly Szalmaszínház 2013

A sátrat – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – ismét a Fiatal Építészek Fóruma tervezi és építi fel. Az immár több mint egy éves FÉF mintha erre a feladatra született volna: az informális szervezet nem csak hálózatba fogja a felvidéki magyar építészeket, hanem kiemelt figyelmet szentel a tehetséges fiatalok felkarolásának is. A krasznahorkai tapasztalatszerzés lehetősége mellett építő- és alkotótáborokat szerveznek nekik, ráadásul olyan neves partnerekkel együttműködésben, mint a Budapesti Műszaki Egyetem.

A FÉF csapatának köszönhetően a sátor idén nagyobb lesz, színesebb és szagosabb, de a legjobban talán annak örülünk mind, hogy az egyik fala kiszedhető lesz – ezzel pedig minimum két legyet ütünk egy csapásra. Nem csak a levegőtlenség és hőguta veszélyei lesznek könnyűszerrel elkerülhetőek, de attól sem kell tartani, hogy valaki teltház miatt lemarad egy előadásról: a FÉF legénysége bármikor elbontja az egyik falat, így a kint-rekedtek is élvezhetik a programot. A helyszínen felrántott szalmaszínház tervei már megtekinthetőek táborunk facebook oldalán.

Oldalról ... és ilyen lesz idén!

Arról pedig, hogy a falat időről időre kénytelenek legyenek lebontatni, nem más, mint a Gurigongo csapata gondoskodik. Szintén a tavalyi együttműködés sikerére való tekintettel, a programokat ugyanis idén is a Gurigongo Symposium szervezi. A komáromi társulás tagjai olyan színházcsináló, színházról gondolkodó fiatalok, akik szeretnének egyfajta katalizátor szerepet betölteni a szlovmagyar amatőr kulturális életben, mindenki számára elérhető, ugyanakkor minőségi programok gründolásával. Tökéletesen illik ebbe a profilba a Gombaszögi Tábor szalmaszínházának menedzselése, nekik köszönhetően idén is rengeteg érdekfeszítő és főleg szórakoztató program vár az érdeklődőkre. Lesz éjjeli mozi, slam poetry és sok-sok színház. A részletes programmal és a szalmaszínházba ellátogató vendégekkel nemsokára jelentkezünk.

Tehát szalmaszínház a táborban mindennap! Ne felejtsétek a cigit és gyufát szigorúan kinn felejteni!

Hozzászólások

comments powered by Disqus