Fesztiválok az erőszak ellen

Szerző: Høg Karin

Azt szeretnénk, hogy az országunk polgárainak ne kelljen félniük, ha meglátogatnak egy klubot, bárt, kocsmát, vagy egy fesztivált. Ne kelljen félniük, ha kimennek az utcára, a parkba, vagy bármilyen más közterületre, csak azért, mert más hajviseletük van, más bőrszínük, vagy mert anyanyelvükön beszélnek.<!--more-->

Azt szeretnénk, hogy az ország rendőrsége és többi rendfenntartó egysége teljesítse a szolgálatát, segítse és védje a normális embereket az erőszakkal és az agresszióval szemben. Fontos, hogy határozott módszerekkel kezeljék az egyre növekvő gyűlölködés mindenfajta megnyilvánulását.

Szeretnénk kifejezni a szolidaritásunkat a Mariatchi klub személyzetének és látogatóinak. Ezért eldöntöttük, és megállapodtunk, hogy minden hét szombatján, valamelyik szlovákiai fesztivál képviselői zenészekkel karöltve ellátogatnak Nyitrára.

A szabad fesztiválok csakis szabad klubok és kisebb szórakozóhelyek révén tarthatóak fenn, ahol különböző emberek félelem nélkül találkozhatnak, és cserélhetnek eszmét. Épp ezért fogunk minden szombaton ellátogatni a Mariatchi klubba, és figyelemmel kísérjük majd a klub mindennapjait. Ezúton szeretnénk meghívni mindazokat, akik számára az erőszak, melynek a klub hosszú ideje ki van téve, teljességgel elfogadhatatlan.

Ne féljünk bátran látogatni klubjainkat és mondjuk nemet az erőszaknak!

Szervezőink a Mariatchi klub előtt

A nyitrai Mariatchi klub partnerei a következő fesztiválok és szervezetek:

Pohoda, Grape, Konvergencie, Topfest, Bratislavské jazzové dni, Slížovica, Vrbovské vetry, Uprising, Wilsonic, Waves, BA City Beats, ISCM - Slovenská sekcia, Festival perkusií, Poke, Postmuart Fest, Alternatíva v Drevone, Milk Festival, LennON a MY, Hudba u Fullu, Kopec, Fotogaléria Trafačka, Gergaz Netlabel, Seta Label, Mládežnícka iniciatíva Lepší Dolný Lopašov, Art Café Banská Štiavnica, Mestské divadlo Žilina, Street Dance Academy, Nástupište 1-12, OZ Krásny Spiš, D.I.Y. festival FFUD FEST, Ani nechod, Krajina Haliganda, MAZAL TOV!, RebelFest, Jablko

A rendezvénysorozat partnere Táborunk is!

Nagy szeretettel várunk további fesztiválokat és szervezeteket, jelentkezni az office@pohodafestival.sk e-mail címen lehet.

A szöveg eredeti, szlovák nyelvű verziója ezen a linken érhető el.

Hozzászólások

comments powered by Disqus