Most jegyezd fel: Gombaszög július 15-20!

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Hagyományos találkozóhelyünk, fesztiválunk és szabadegyetemünk, a Gombaszögi Nyári Tábor idén július 15 és 20. között ismét vár Titeket Krasznahorkán. A honlapon javaslatot tehettek a programra, a fellépő együttesekről pedig hamarosan szavazás indul. Az utolsó, vasárnapi napon a terep a felvidéki magyar együtteseké. <!--more-->

Iszapbirkózás, buli és közélet

A Gombaszögi Nyári Tábor a kikapcsolódás és a feltöltődés helye. Napközben idén is közéleti, művészeti és tudományos előadások, csapatjátékok, alkotóműhelyek közül választhattok majd, esténként pedig fesztiváli koncertek, hajnalig tartó buli vár Titeket. Mindenki kedvére válogathat a programok között, így Gombaszögön egyetlen napba rengeteg minden beleférhet: paintballozás, kötéltáncolás, ismerkedés a világ kalandoraival, beszélgetés csúcspolitikusokkal és a kifulladásig tombolás is.

Te mondod meg, mi legyen és ki zenéljen!

Gombaszög a felvidéki magyarok találkozóhelye, így sorsát is közösen alakítjuk. A hagyományok megtartása mellett igyekszünk új ötleteket megvalósítani, színvonalas és érdekes programokat tető és sátor alá hozni. Tehát ha javaslatod lenne az idei táborra, oszd meg velünk a fenti ötletbörze menüpontra kattintva! Ha pedig a fellépő együttesek listáját bővítenéd, megteheted egy nemsokára induló facebook-szavazáson! Idén először a tábor utolsó napja a felvidéki magyar együtteseké lesz, a szlovákiai magyar dal napjának jegyében. Ennek részleteivel később jelentkezünk.

Közélet: semleges terep, termékeny viták

A Gombaszögi Nyári Tábor pártfüggetlen esemény, csak így biztosítható a különböző vélemények meghallgatása, a konszenzusos előrelépés. A 2013-as tábor egyik konkrét hozadéka például a megyei választások alakulása Nagyszombat megyében. Ahhoz, hogy érdemben tudjunk beszélni az aktualitásokról és közös jövőnkről, elsősorban az szükséges, hogy polarizált közösségünk minden oldala egy asztalhoz üljön. A korábbi hagyományokhoz híven idén is meghívást kapnak a pártelnökök, lesz gazdasági és kulturális kerekasztal és a felvidéki magyarság jövőjével kapcsolatos beszélgetések.

Csapatjáték egész évben

A csapatjáték a tábor meghatározó és népszerű eleme, benne iszapbirkózással, focival, ügyességi és műveltségi versenyekkel. Idén még tovább bővül a játékok köre! A tavaszi szemeszterben egy országos bajnokság is indul, aminek döntője Gombaszögön lesz. A kvíz részleteiért figyeld oldalunkat!

Csapatjáték 2013

Tavaly nagy örömünkre látogatottsági rekordot döntöttünk: minden hatodik egyetemista Krasznahorkán szórakozott. Az elmúlt évben két járás lakosai ingyen belépővel érkezhettek a táborba, idén újabb járások örülhetnek, de további akciókkal is készülünk Nektek. Nincs más hátra, mint beírni a naptárba: július 15. és 20. közt Gombaszögi Nyári Tábor Krasznahorkán!

Hozzászólások

comments powered by Disqus