'Kis Woodstock'

Szerző: Bodnár Eszter

A Gombaszögi Tábor második éve ad otthont a City Soul sátornak, melyet sokan egy woodstock-i élményként titulálnak. De miért is? Aki eddig nem nézett be, annak mindenképp meg kell tapasztalnia majd a legközelebbi jelenlétükkor.

A City Soul 2011 decemberében alakult meg, Pribék Gábor ’Kapor’ 20. születésnapjával egybeeső kisebb buli apropóján. Az alapító tagok nagy része kassai, de a mozgalom Budapesten, a Drunken Taylor (Részeg Szabó) nevezetű szórakozóhelyen állt össze. A formáció rezidens DJ-kből és VJ-kből áll, melynek nincsenek fix tagjai, inkább egy találkozópontként lehetne definiálni, mely lehetőséget ad az együttműködéshez és jóbaráti légkört teremt. Azt is tudni kell, hogy a formációban nincs két egyforma stílus, vannak kis átfedések, de minden egyes tagnak megvan a maga stílusa, saját védjegye, mely egy interkulturális svédasztallá teszi a City Soult.

A mozgalomnak a tábor ideje alatt egy hatalmas ütött-kopott katonai sátor a lelke, amit a tagok olyan varázslattal töltötték meg, hogy az oda betévedők egy puha, otthonos környezetben érezzék magukat, ahol elfeledhetik kis időre problémáikat, kikapcsoljanak, ellazuljanak, megpihenjenek egy mozgalmas nap után. Ez a közösség valóban egy közösség, együtt tud mozdulni a ritmusra, ugyanakkor egyszerre is tud aludni…chillelni.

Nem egy hippifészket kell elképzelni, hisz a zenei felhozatal nagyon sokszínű, lehetetlen egy stílusra leamortizálni. A tagok szerint a zene-bona ugyan változott a woodstock-ihoz képest, de valóban lehetnek hasonlóságok, mint például a dekoráció, mely hatalmas batikolt textillepedőkből áll. Ezen lepedők festése közben is woodstock-i zenét hallgattak az alkotók inspiráció gyanánt. Egyszóval a hely, a dekoráció megszívta magát woodstock mágikus világával, melyet a belépők a bőrükbe szívhattak a tábor ideje alatt. Aki lemaradt, az figyelje a City Soul és Cats in Space leendő programjait, és ne hagyja ki a jövő évi Gombatábort sem.

Hozzászólások

comments powered by Disqus