Kézzel varrott, tarka kényelem

Szerző: zoldkiskanna

Emlékeztek még azokra a színes, puha csodákra a tábor kávézójában, amiken olyan jól esett a délutáni pihenés, az ízes fekete vagy éppen a haverokkal való eszmecsere? Bizony kevés az olyan, aki a babzsákfotelekben nem találta meg a helyét. A nagy népszerűségnek örvendő ülő- és fekvőalkalmatosságokat az ipolysági Zachar Erika készítette és bocsátotta a táborlakók rendelkezésére.

A vállalkozó szellemű hölgy eleinte csupán saját használatra tervezte a különféle foteleket és párnákat. „Vettem egy varrógépet, és az első babzsákfotelt magam készítettem el. 2011 májusában indítottam el a vállalkozásomat, az ipolysági Pepita műhelyemben különféle termékeket készítettem saját örömömre és megrendelésre. Majd 2012 márciusában megnyitottuk internetes üzletünket is, mely a www.pepita.sk címen érhető el” – mesélte Zachar Erika a kezdetekről. Elmondása szerint a legnagyobb érdeklődés a babzsákfotelek és jógapárnák iránt van, de kelendő a szoptatópárna is. A könnyen emelhető, áthelyezhető bútordarabokat sokan vásárolják ajándékba is, hiszen tarkák, divatosak és kényelmesek, feldobják a lakást. Huzatuk ráadásul cserélhető, így az sem akadály, ha egy idő után más színvilágra kapunk kedvet.

A széles választékból már a tábor kávézójában sem volt egyszerű választani. „Sokan a háromszög alakú párnát részesítik előnyben, ez a babzsák és a babzsákpárna különleges variációja, szerkezete tartósabb. A huzat változtatható és mosható, textil helyett akár műbőr is lehet."

„Nem csak az otthonokba tudom elképzelni a babzsákból készült ülőalkalmatosságokat. Családias hangulatúvá tehetik akár az irodahelyiségeket, várótermeket, óvodákat, kávézókat és teázókat is” – tette hozzá Erika. A babzsákfotelek egyik előnye az is, hogy nincs szilárd vázuk, így ha beleülünk, felveszik a test formáját. A kisebbek számára ez különösen ideális, hiszen teljes felületükkel támasztja a hátukat, így a csemete huzamosabb ideig tud kényelmesen ülni, számítógépezni, olvasni.

Egy biztos: a táborban mindig élmény volt a babzsákokba heveredni. Ti is egyetértetek?

Hozzászólások

comments powered by Disqus