“Valami jóvilág”

Szerző: Czímer Gábor

Rögtön a legelején el kell, hogy mondjam, mekkora öröm számunkra, hogy már második évben szállíthatjuk a kis “partybuszunkkal” a táborba a Jóvilágvan csudálatos énekesnőjét, Bokor Rékát. Idén ráadásképpen Szabó Máté is velünk tartott, igaz, ezt csak Párkányban tudtuk meg, ott is csak akkor lehettünk benne teljesen biztosak, amikor már benne ült a buszban. Mindenesetre az út - mint mindig - teljesen derűs hangulatban telik. Sajnos a tavalyi búzanéző futást nem tudjuk megismételni, helyette marad a szójaföld, na meg persze a “szalmabálna” megmászása, amely akcióban a zenekar velünk utazó tagjainak csupán egyike vesz részt lelkesen, találjátok ki, vajon melyik volt az. Persze a csapatjátékokban is összetartó a csapat, a Madar Airlines tagjai között ugyanis szintén megtalálhatóak a táborozó zenekari tagok. Megintcsak azt kell mondjam, az egyikük sokkal lelkesebben tesz-vesz a csapat érdekében. De beszéljünk inkább a zenekar zenei tevékenységéről.

 

Elmondható, hogy a Jóvilágvan immár kötelezően a gombaszögi tábor részét képezi, tehát nem csak, mint táborlakók, hanem, mint előadók is folyamatosan jelen vannak a tábor életében. A pénteki koncert fantasztikusra sikeredett, ezen senki nem lepődött meg. Máté oldalán ott lógott a tavalyi bögre, hogy ezzel is hangsúlyozza elkötelezettségét gombaszög mellett. Bár a csapat nem volt teljes létszámban jelen, egyes tagok le is cserélődtek, némelyek ideiglenesen, némelyek pedig vélhetően maradandóan. Ezt azonban a tomboló fiatalok szinte észre sem vették, teljes odaadással buliztak a kései óra és az előző napok fáradtságai ellenére. A harmadszori visszatapsolás után pedig Réka úgy döntött, a fiúk annyira jó zenét nyomnak, hogy neki is be kell állnia a lelkes közönség közé, amit ők azzal díjaztak, hogy hirtelen felkapták a levegőbe egy kis body surfing-re, majd óvatosan visszahelyezték a színpadra. Ez szerintem egy nem mindennapi élmény, persze a gombaszögi táborban minden megtörténhet.

A koncerten olyan számok is felhangzottak, amelyeket a közönség még nem, vagy csak kevéssé ismerhet. Ez azt jelenti tehát, hogy új album készül, belső információk alapján állítólag őszre várható, erre a kérdésre azonban a tagok nem mindig adnak egyöntetű választ. A rendszeres koncertlátogatók azonban már hallhattak egy kis ízelítőt az új albumból, hiszen a Laura, a Tulajdonképpen és a Fecske című számokat már sokan együtt énekelgetik a zenekarral. Addig azonban, ha valaki mindenképpen szobájából szeretné élvezni a számokat, megtalálhatóak azok a zenekar Soundcloud oldalán, de persze el is lehet menni tombolni élőben, akár az összes koncertre. Az, hogy mikor és hol lépnek fel, azt megtaláljátok, ha beírjátok a Facebook keresőjébe, hogy Jóvilágvan. “Ki is játszik ma a kocsmában? - Valami jóvilág.”

Hozzászólások

comments powered by Disqus