Mi a jó szex titka?

Szerző: Kovács Balázs

A tábor öt napja alatt sok hasznosítható tudással lettünk gazdagabbak, am megkockáztathatjuk, hogy a gyakorlatban leginkább alkalmazható ismeretekért a táborlakók Klettner Anikónak tartoznak köszönettel. A szexológus előadásában nagy adag közvetlenséggel mesélt a jó szex titkairól.

Klettner szerint a szexuális élet fejlesztéséhez mindenekelőtt le kell számolnunk a téveszméinkkel. Ilyen tévhit többek közt az a nézet, miszerint a rossz szexuális élet problémait az idő oldja meg. Valójában az idő csak fixalja a problémákat. A jó szex kulcsa nem más, mint a partner irányába zajló intim kommunikáció fejlesztése. A szakember a közönségnek azt javasolta, hogy a hálószobában ügyeljünk a feedbackre és tegyünk pozitív visszajelzéseket. „Magától senki sem találja ki, hogy mi a jó a másiknak” tette hozza Klettner.

A nyílt kommunikáció hiánya abban is megmutatkozik, hogy sokan csak akkor szólnak párjuknak, ha valami rossz történik. A szexológus szerint ez egy hibás hozzáállás, mely elsősorban a nőkre jellemző. Az itt és most helyzetekre kell koncentrálni vallja a nagysikert arató előadó.

Klettner Anikó arról is beszélt, hogy a férfiak szamara a vizuális ingerlődés a legfontosabb. A fiúk esetében mar a női test puszta látványa is izgalma állapotot okoz. A nők esetében viszont a kinesztikus ingert emelte ki, amit például simogatással lehet fokozni. A saját érzésekre történő odafigyelés viszont mindkét nem szamara egyformán fontos.

Hozzászólások

comments powered by Disqus