Alma Mater Irodalmi Pályázat eredményhirdetés

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Ugyan egy napos késéssel, de mégis megtartottuk a hivatalos eredményhirdetéssel egybekötött felolvasást. A nagysátorból a színházsátorba kerültünk, de utólag bevallom, hogy az új helyszínnel sokkal elégedettebb voltam.

Sajnálatunkra a két kategória harmadik helyezettjei nem tudtak részt venni az eredményhirdetésen, bár úgy tudom, hogy Roszicska László jelen volt a tábor első napján, aztán haza is ment (mert csak egy napra tudott eljönni, ugyanis a a program szerint az első nap történt volna). Reméljük mindezek ellenére jól érezte magát. Őt és Rásó Attilát ezúton üdvözöljük, nyereményeiteket eljuttatjuk hozzátok.

A kategóriák második helyezettjei, Németh Dorka (próza) és Varga Bianka (líra), felolvasásával kezdtük az eseményt. Úgy láttam, mindenki máshogy oldotta a gátlásait a felolvasás előtt. Németh Dorka, akit többek között a Médiasátor teraszán méltattak, Biankával még elvonultak a közeli pulthoz nedűért. Varga Biankának ez volt az első elő felolvasása, ügyes volt, még rajta voltak azok a kis gyermekbetegségek, amiket Csapoda Kinga is megemlített véleményezésében, mégis új színfoltja lehet a fiatal felvidéki irodalomnak, és mondanám ezt a többi eredményes pályázóra is, Kovács Krisztián (líra – 1.hely), valamint Tegdes Tamásra (próza – 1.hely), akiknek szintén ez volt az első felolvasásuk.

A zsűri, Csapody Kinga, Németh Zoltán és Szabó Tibor Benjámin, mindenkihez intézett pár szót, melyet szóról-szóra felolvastam mindenki előtt, így a nyertesek az Alma Mater irodalmi szerkesztőségének különdíja és a tábor által felajánlott könyvek mellett szellemi értékekkel is gyarapodtak. Tehát merjük remélni, hogy jövőre akár többen pályázhatnak, bár az idei 16 pályamű sem teljesen lebecsülendő.

Mucha Attila

Hozzászólások

comments powered by Disqus