Subidubi

Szerző: Bodnár Eszter

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy zenekar, melynek becses neve Subscribe. Ez a zenekar nem ám akármilyen, ez a nemesi családból származó metál és hardcore egyéb nemesi családokkal keveredett zene-bona hírvivője. És ez az a hat daliás lovagból álló formáció, mely tegnap este táncra perdítette a Gombaszögi Táborbirodalom legbátrabb ifjait. De ez a tánc nem akármilyen tánc ám, hanem a tradicionális pogó, melynek alapja a kéz- lábtechnika. Ugyanis ekkor az ifjú ritmusra rugózik, fel-le ugrál, helyét változtatja, egyedi karmozdulatokat produkál, és más táncolókba csapódik. Persze ez nem egy vérre menő küzdelem, csupán az egyazon zenei stílus iránti szeretet egy kifejezési formája.

A Subscribe lovagjai dicsőségesen helyt álltak a mulatságon, s a rajongókat jól megmozgatták. S tették mind ezt a zenélésükben megjelenő profizmusukkal, forgószelet kavaró hajforgatással, ugrálással, tombolással, őrjöngéssel, és persze a színtiszta zúzással.
A mulató nép a mikrofont tartó lovagok minden egyes szavára engedelmeskedtek. Mikor a parancs az volt, hogy guggoljon le mindenki, akkor mindenki leguggolt… kivéve egy lázadó párt. Ekkor Bálint lovag a nép közé ereszkedett, és mágikus erejével bírta rá őket a földre roggyásra. Mindeközben a háttérben lágy dallamok szóltak meghittséget eresztve mindenkire. Majd lassan mindenki felemelkedett. A következő parancs egy hatalmas kör alkotása volt, mely az egyik legnagyobb próbatétel kezdetét jelezte. Az ifjaknak a zene kezdetére meg kellett kergetniük egymást körbe- körbe. Csodálatos mosógép effektus rajzolódott ki a rituálét csodálók előtt.
A békés koncert után a nép hangos tapssal fejezte ki tiszteletét a zenekar előtt. A Subscribe pedig még most is boldogan zenélne, ha a polgármester is úgy akarná.
Vége

Bodnár Eszter

Hozzászólások

comments powered by Disqus