Övön felüli kérdések

Szerző: Tárnok Balázs

A táborban vendégünk volt Kovács Tamás, azaz Tomi Kid, európa- és világbajnok galántai bokszoló, akivel J. Mészáros Károly, sportújságíró beszélgetett. Tomi Kid a Szlomasport (www.szlomasport.sk) jóvoltából jutott el táborunkba. Az alábbiakban Tomi Kiddel készült interjúnkat közöljük.

Hogyan jött be életedbe a boksz, miért lettél ökölvívó?
Én beleszülettem egy boksz családba, apukám is bokszoló volt, aki mindig is a példaképem volt, mely a mai napig is így van. Gyermekkoromban kezdtem el vele edzésekre járni, így lettem bokszoló.

Mik a jövőbeli céljaid?
Idén szeptember 8-án lesz egy mérkőzés, amitől az függ, hogy bokszolhatok-e a világbajnoki címért. Ha ezt a szeptemberi mérkőzést sikeresen zárom, abban az esetben WBC világbajnok szeretnék lenni.

Mesélnél nekünk a KO Boksz Clubról?
2007 októberében alakítottam ezt a bokszklubot. Egy olyan bokszcsapatot akartam, amely a második családom lesz. Minden srácot én edzek, én ellenőrzöm az iskolai tanulmányaikat és kollégiumi szobájukat is. Ennek elit csapata napi két edzést tart, az utóbbi ívekben nagy sikereket értünk el. Azt mondhatjuk, hogy a klub felfelé ível, legnagyobb célunk pedig kijutni a 2016-os rioi olimpiára.

Hozzászólások

comments powered by Disqus