Gólok és öngólok

Szerző: Tárnok Balázs

A táborlakók csütörtök délután egy kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt, melynek témája a magyar foci és annak identitáserősítő szerepe volt. A beszélgetésen a fociban érdekelt üzletemberek vettek részt. Vendégünk volt Hernádi Zsolt, a Videoton főszponzori címét viselő MOL vezérigazgatója, Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója, valamint Garancsi István, a Videoton tulajdonosa.

A beszélgetés első felének Hernádi Zsolt adta meg az alaphangot azzal a kijelentésével, hogy a foci túlságosan fontos ahhoz, hogy azokra bízzuk, akik azt művelik. Ezek után szó volt az üzletpolitikáról, marketingről és az egyes klubokon belüli márkaépítésről. Világi kifejtette, nagy hibának tartja, hogy Közép-Európában sokan hátradőlnek a foci világában, miután sikereket értek el. Világi annak a véleményének is hangot adott, hogy Magyarországon az elmúlt három évben végzett munka eredménye vissza fog jönni, derűsen látja a magyar foci jövőjét. Ezek után hallhattunk a stadionépítésekről, melyet mindhárom résztvevő üdvözlendő fejlesztésnek tartott. Ezek után kerültek terítékre a focit érintő morális kérdések, a zártkapus magyar-román és az azzal kapcsolatos negatívumok. Hernádi szerint ahhoz, hogy ezeket el tudjuk törölni a focikultúrából, fel kell törnünk a tabukat, ki kell beszélnünk azokat. A MOL vezérigazgató hosszasan fejtegette a szükséges kultúraváltozást, melyre a magyar labdarúgásban a legtöbb helyen még nem került sor.

A beszélgetés végén természetesen elhangzottak kérdések a DAC-cal kapcsolatosan. Világi szerint olyan emberek kezében van a DAC, akik nem tudnak vele mit kezdeni. Emellett elmondta, hogy tervei között szerepel egy új stadion építése Dunaszerdahelyen, ugyanakkor a klub megvásárlását nem tervezi.

Hozzászólások

comments powered by Disqus