Csiribú-csiribá

Szerző: Bodnár Eszter

Milyen volt a táborba vezető út?
Tibi és Szilárd: Hosszú, kicsit eltévedtünk, de nagyon szép volt a táj. Sikerült 6 óra alatt ideérnünk, mert más irányba mentünk. Azon gondolkoztunk, hogy lehet, hogy Prágában kötünk ki, mert tényleg nagyon hosszú volt az út, de izgalmas.

Idén jártok másodszor a Gombaszögi Táborban. Hogyan emlékeztek vissza a legutóbbi koncertre?
Szilárd: Nekem olyannyira jó, hogy én azt hittem, hogy már kétszer játszottunk itt, de állítólag csak egyszer. Nem tudjuk, megoszlanak a vélemények. Én kettőre emlékszek, a Faszi meg csak egyre.
Tibi: Én is csak egyre emlékszem. Ez egy nagyon családias tábor. Ezek eleve sokszínű energiával teli koncertek, mert a zsűri is jó, a rajongók is jók, szóval abszolút meg vagyunk elégedve, nagy ’ereszd el a hajamat’ bulik történnek ilyenkor.

Idén várható az új albumotok, melyből a Kivándorló Blues című dal már hallható videoklipje pedig látható. Mit lehet tudni az albumról?
Szilárd: Hat dallal nagyjából már elkészültünk. Elkezdtünk dolgozni már nyáron a többi dalon, ami hellyel- közzel sikerült csak. A terv az, hogy ősszel elkészüljön, reméljük az égiek is úgy akarják.
Tibi: Műhelytitok nincs, ez a lemez gyakorlatilag elkészülhetetlen volt mára, az utóbbi hetekben nem nagyon sikerült próbálni, vagy valakinek születik gyereke, vagy valaki eltöri a kislábujját, vagy a lábát csípi meg egy bogár. De mindenképp ki fog jönni az album.

Augusztus 6.-án a Sziget fesztivál 0-dik napjára egy hatalmas show-val készültök elvarázsolni a rajongókat Quimby Csodaországban címmel. Mit lehet erről tudni?
Tibi és Szilárd: Csiribú- csiribá elvarázsoljuk a szigetet. Rajtunk kívül még lesz rengeteg vendég. Mi is beleszólhattunk a tervezésbe, gyakorlatilag az aznapi programot mi rakjuk össze. Lesznek slammesek, színészek, rájátszás költőkkel, írókkal… mindenféle ilyen elvarázsolt figurák, és hát persze lesz a nagykoncert, ami önmagában is fontos dolog lesz.

Kinek az álma volt ez?
Tibi: Közösen szültük ezt meg a szervezőkkel. Azt álmodtuk meg, hogy egy ilyen nagy karneváli hangulat lesz, ennek nincs semmi apropója, nem vagyunk 40 évesek, nem oszlunk fel, semmi ilyesmi.

Valamint megjelenik Quimby című könyvetek, mely a zenekar elmúlt 22 évének történetét írja le. Mesélnétek erről egy kicsit?
Szilárd: Lesz benne egy csomó érdekes dolog. Én nagyon jókat vigyorogtam, röhögtem hangosan, szóval szerintem szórakoztató könyv lesz. Lesznek benne riportok a tagokkal, lesz benne sok fotó… mint egy könyv.

Hozzászólások

comments powered by Disqus