Indul a Gombaszögi Nyári Tábor!

Szerző: Tárnok Balázs

Vasárnap kora délután megérkezett a krasznahorkaváraljai kempingbe a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői csapata, hogy nekifogjon a tábor építésének. Pillanatok alatt élettel telt meg a tábor helyszíne, elkezdődött a nyüzsgés, gombamód emelkedtek a színpadok, előadói sátrak és egyéb események helyszínei, hogy a keddi érkezéskor teljes felszereltségben várjuk a táborlakókat.

Mindig sajátos élmény, amikor a legnagyobb szlovákiai magyar közéleti rendezvényére közeledve megpillantjuk a krasznahorkai várat, hiszen nagyon sok élmény fűz ide mindannyiunkat. Valószínűleg ebben rejlik Gombaszög szervezői ereje, ugyanis olyannyira összeköt minket ez a rendezvény, olyannyira magunkénak érezzük, hogy senkinek nem okozott gondot hajnaltól éjszakáig megfeszített munkatempóban építkezni, mindezt folytatva kedd délelőtt is.

Délelőtt felállt a tábor portaszolgálata is, így az első vendégek fogadása is megkezdődött a délelőtt folyamán. Két partybusz indult Komáromból és Vágselyéről, hogy mindenki gond nélkül jusson el a nyugati részekről is. A kétbusznyi jó hangulatú táborlakó megérkezése után már valóban érezhető volt a fesztiválhangulat. Találkozás az ismerősökkel, a welcome-rumbó, és máris kialakulóban a gombaszögi hangulat. A nulladik napon beindulnak a kézműves foglalkozások, a City Soul sátor programjai, valamint Nagyferenc Katalin is elkezdte az idei tábor kopjafájának faragását. Este az Expired Passport és Hundzsa Tamás kezdi meg a nagyszínpad programját koncertjeikkel. Szerda reggel a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub által biztosított ébresztővel és reggelivel kezdődik meg a tábor közéletileg egyik legtartalmasabb napja. Délelőtt tízkor nyitja meg a tábort Orosz Örs, főszervező, és Bollo Péter, polgármester. Ezek után következik az ifjúsági kerekasztal beszélgetés a szlovákiai magyar ifjúsági közélet képviselőivel, illetve a tábor során megrendezésre kerülő ügyességi csapatversenyek csapatainak bemutatkozása. Téma lesz többek között a futballbunda, a dél-szlovákiai infrastruktúrafejlesztés, és legfőképp a szlovákiai magyar politika. Először Csáky Pállal beszélget Kovács Balázs, majd következik IV. Gombaszögi MKP-Híd kerekasztal Megy(-e) a magyar szavazni címmel. Valószínűleg ez a programpont vonzza majd a legtöbb érdeklődött tekintettel közösségünk politikai megosztottságára és a téma nagy jelentőségére. A Gombaszögi Nyári Tábor közösségünk egyik legjelentősebb nyári rendezvénye, ezért a tábor médiacsapata az összes közéleti előadást élőben közvetíti az interneten. Az első nap közéleti dömpingje után újra a nagyszínpadé a főszerep – fellép a The Butchers, az Unisex, és a magyar könnyűzene egyik vezető zenekara, a Quimby.

Hozzászólások

comments powered by Disqus