Bartal és Bott Frigyes - Felvidéki ízek kóstolója

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

A bor és a gasztronómia szerelmesei ne hagyják ki a szerdai és a csütörtöki alkalmakat, amikor két borász tart kóstolóval egybekötött előadást jellegzetes ízeinkről. Dióhéjban, velősen: ízekre szedik a témát!

A Bartal családi pincészet több éves hagyományt őriz. A pincészet "A bor tradíció, a bor élmény" mottóhoz tartja magát. Zöld veltelini fehérboruk jellegzetessége a sárgászöld szín, gyümölcsös utóíz, valamint az almaillat. Főképp baromfihoz, tésztához és sajtokhoz fogyasztják. A pincészet tizenhét különböző fajta bort állít elő, mint pl. a Sauvignont, Chardonnayt, Pinot blancot, Irsai olivért, Alibernét, Merlot, stb. A somorjai pincészet sikertörténetéről és a bortermelésről Bartal Imre fog előadni.

Bott Frigyes nevét nem véletlenül emlegetik a borkedvelők, hiszen egy olyan márkanévvé nőtte ki magát, amely magában hordozza azt a sokak által megközelíthetetlen minőséget, amelytől igazi élménnyé válik a borfogyasztás. Bott Frigyes előadását helyi ízek kóstolójával egybekötve fogja megtartani.

Hozzászólások

comments powered by Disqus