Segítség az online jegyvásárláshoz

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Idén ismét válthatsz online jegyet a táborba a Jegyek/Információk menüpont alatt. Ebben a rövid bejegyzésben az internetes rendelés és fizetés kérdéses részleteihez nyújtunk segítséget.

A jegyelővétel hatalmas előnye, hogy a visszaigazoló e-mailben kapott tárborjegyedet otthon kinyomtatod, Krasznahorkán felmutatod a portán, ha a helyszíni fizetést választottad, akkor kipengeted a pontos összeget, ha kártyával fizettél, akkor aláírod a regisztrációs ívet, és máris táborlakóvá válsz. Természetesen a helyszínen továbbra is lehet tábor-, sátor és kajajegyet venni, de abban az esetben az adatokat a portán kell kitöltened. Ha interneten rendeled a jegyed, nincs sorban állás órákon át, mi több, idén az interneten rendelt jegy olcsóbb is a helyszínen váltottnál.

Az online jegyelővételre kattintva előbb személyes adataidat kell kitöltened: Ha gyorsan szeretnél végezni a szükséges információk megadásával, kattints az gombra, és adataid nagy részét automatikusan kitöltjük a facebookodról. Az üres mezőket neked kell kitöltened, amihez segíséget is nyújtunk, ha a mező fölé tartod az egeret. Kérjük, hogy a telefonszámot, és a többi mezőt is a kért formátumnak megfelelően add meg.

Buszfoglalás
A limitált férőhelyes táborbuszokra csak online (bankkártya vagy paypal) fizetéssel regisztrálhatsz. Ahogy azt az előző években megszokhattad, az oda-vissza közlekedő buszok a legfontosabb délnyugat-szlovákiai városok mellett a kisebb településeken is megállnak, ezt e-mailben egyeztetheted velünk. Többek közt Búcson is, ahol a helyi borgazdák jóvoltából a buszokat frissítővel is megtankoljuk.

A busz foglalásakor a rendszer leellenőrzi a szabad helyek számát az egyes buszokon és csak azokat a buszokat mutatja, amelyeken még van szabad hely. Tehát előzetesen nem kell levelezni a helyek miatt. Ha idő előtt betelnének a buszok, és többen is jelzitek, hogy jönnétek, több buszt indítunk.

Szállás
A buszhoz hasonlóan szállást is lehet foglalni a felületen. A Táborban éjszakázni lehet sátorban, faházban, vagy a táboron kívüli panziók egyikében. A rendszer automatikusan mutatja, hány hely van még a faházakban és a panziókban, és csak a szabad helyeket kínálja fel. Panzió és faház csak bankkártyás fizetés esetén foglalható. Sátranként csak egyszer kell sátorjegyet venni. Szállással kapcsolatos kérdéseidet szintén felteheted az az alábbi e-mailcímek egyikén.

Szállást vagy buszt kiválasztva újabb opciók jelennek meg, amelyeket ki kell töltened - így azt, hogy melyik busszal szeretnél menni, és hogy milyen típusú szállást szeretnél:

Adatok véglegesítése
A részletek kitöltése után még néhány informatív kérdést teszünk fel veled kapcsolatban, pusztán azzal a céllal, hogy még jobban tudjuk követni táborozóink igényeit.

Az adatok kitöltése után töltsd ki az ellenőrző kódot, és a szerződési feltételek megértése után kattints a Tovább gombra. Fontos, hogy a busz- és szállásfoglalásod ekkor érvényesül, tehát ilyenkor még egyszer ellenőrzi a rendszer a szabad helyeket, és ültet téged valamelyik ülésre. Ha órákon át töltötted ki az adatokat, előfordulhat, hogy az alatt egy csoport megvette a maradék szabad helyet, ezért nem érdemes sokat szöszmötölni. Ha sikerült a foglalás, ha nem, természetesen értesítést kapsz:

Bankkártyás vagy PayPal fizetés
Ha eddig minden simán ment, és az online fizetést választottad (busz- és szállásfoglalás esetén csak azt választhatod) akkor a PayPal fizetési felületén találod magad. A foglalásod zsenge 15 percig érvényes, addig célszerű bepötyögni az adatokat, különben a foglalás törlődik, de akkor sincs baj, újra kezdheted a regisztrációt elölről. Egy e-mailcímmel csak egyszer lehet regisztrálni, de ha kicsúsztál az időkorlátról, természetesen újra használhatod a címedet hat óra elteltével.

Ha rendelkezel PayPal fiókkal, akkor már ismered a járást, bejelentkezés után néhány kattintással meg is van a jegyed. Ha simán bankkártyával szeretnél fizetni, kattints a képen megjelölt "Don’t have a PayPal account?" vagy "Pay with my credit or debit card" linkre! A legtöbb bankkártya alkalmas online fizetésre (ennek egyik alapfeltétele a CVC vagy CVV kód megléte, ami az aláírás melletti/alatti számsor (utolsó) három számjegye). A megjelenített adatok a számlázásra vonatkoznak, tehát igény szerint eltérhetnek a jegy leendő tulajdonosának adataitól. A PayPal felületén szintén ügyelj arra, hogy minden adat a kért formátumban legyen.

Ha mindent megfelelően töltöttél ki, még egy utolsó megerősítő oldalra kerülsz, ahol ellenőrizni tudod az adataidat és a pénzösszeget, a véglegesítéshez a "Pay now" gombra kell kattintani. Fontos, hogy a kártyán legyen elég pénz, és a vásárlási keret (napi, globális) is több legyen az összegnél.

Ha mindez kész, és sikerült a fizetés, kapsz számlát, és pár percen belül egy emailt a jegyeddel együtt, amit nyomtass ki, és a tábor bejáratánál mutass fel. Fontos, hogy a jegy papírra legyen nyomtatva, képernyőn megjelenített jegyet nem tudunk elfogadni technikai okok miatt.

Ha egyéb probléma merülne fel, a Facebook-oldalunkon, vagy az info@gombaszog.sk címen nyugodtan fordulj hozzánk.

A jegyed megváltása után pedig már nincs más hátra, minthogy üdvözöljünk a Gombaszögi Nyári Tábor résztvevőjeként.

Hozzászólások

comments powered by Disqus