Csontig hatoló transzcendentális zene Gömörben

Szerző: z.zrt

A hátsó CitySoul színpad művészei csütörtök este birtokukba vették a nagyszínpadot, így az is megismerkedhetett az általuk játszott lágy elektronikával, aki a kocsma körzetétől 10 méternél távolabb nem merészkedett. Mindenesetre mi is elkaptuk őket egy rövidke interjú erejéig, amiből megtudhattuk, mi az a trip-hop, meg-e tud élni egy kezdő zenekar és azt is, hol láthatjuk őket a jövőben.

Kezdjük egy bemutatkozással és azzal, honnét jöttetek.
Mi vagyunk az Innerkozmos és jó napot kívánuk! Két részre oszlik a dolog, hárman vagyunk Magyarországról és ketten Szlovákiából.

Ha az ember megnézi a Facebook oldalatokat, olyan dolgokat talál, mint trip-hop vagy pszichedelika. Valakinek, aki számára idegenek ezek a fogalmak, hogy mutatnátok be a zenét, amit játszotok?
Alapvetően célközönségnek játszunk, de hogy ne kelljen belemenni ebbe a történetbe és részekre szedni, az elektronikus zenének egy nyugisabb részét, chill zenét játszunk.

Van olyan előadó, aki hatott a zenétekre?
Mi hatunk rájuk! :)
Nem egy korosztály vagyunk, mi harmincasok vagyunk, ránk a 90-es évek végi elektronika, a Massive Attack, a Moorcheeba hatott. Innét a trip-hop.

Mit adtak hozzá a zenekarhoz a fiatalabb tagok?
A zenekart hárman kezdtük el csinálni, laptop-basszusgitár felállásban. Akkoriban jóval monotonabb zenét játszottunk, aztán nemrég feljöttünk Pestre és szerencsénk volt, hogy megtaláltuk Anitát, aki hozott egy új hangot, amire mindig is szüksége volt a zenekarnak. Csatlakozott még egy győri barátunk, akivel zenéltünk már régebben, és ahogy újabb hangok kerültek a zenekarba, úgy lettünk egyre populárisabbak.

Hogy születnek az új számok?
Augusztus elején remélhetőleg veszünk fel új számokat, ezek általában a próbákon, jammelgetésekből alakultak ki és kicsit más is a hangvételük, stílusuk, mint az eddigieknek.

Ez egy ,,rendes”, kiadott lemez lesz?
Underground, mivel kiadónk nem lesz. A koncerteken lesz beszerezhető.

Eddig főleg klubokban játszottatok?
Igen.

Hogy alakulnak ki a fellépési helyszínek. Ők hívnak Titeket, vagy Ti keresitek meg őket?
Az egyik dolog úgy indult, hogy Gábornak, aki a DJ sátorban a dolgokat csinálja, kellett a születésnapját megszervezni Pesten egy helyen. A buli jól sikerült és a szervező hölggyel megbeszéltük, hogy csinálnánk ezeket a CitySoul bulikat minden hónapban. Megkaptuk a felületet és utána már jöttek a felkérések. Játszottunk például az R33-ban, Rozsnyón, Egerben. Ez alapvetően chill zene, amivel reggel 6-8-ig ,,gyógyíthatjuk” az embereket.

Egy zenekar meg tud élni pusztán csak a zenélésből?
Most kezd úgy alakulni a dolog, hogy nullára jön ki. Tehát nem csak elmegyünk és fellépünk, hanem költségtérítést kapunk.

Mik a további terveitek?
CD biztos lesz, azt mindenképp szeretnénk, hogy legyen. 12 számról van szó, amit elő is tudunk adni. Tervek mindenképpen vannak, majd eldől, hogy mi lesz.

A tábor után hol láthatunk titeket?
Facebookon elértek minket és egyelőre Budapesten vagyunk megtalálhatóak.

Molnár Judit

Hozzászólások

comments powered by Disqus