Ahojte sa si! Péntek esti koncertrecenzió

Szerző: z.zrt

Bár az iszapbirkózás az időjárási viszonyok miatt elmaradt, az esti koncertekre a dimbes-dombos talajnak hála mindenki úgy nézett ki, mintha a reggel leölt és feldolgozott kismalac emlékére egy jót fetrengett volna a hozzá legközelebb elterülő pocsolyában.

A délután négyre beigért eső a bíztató napsütés ellenére sem maradt el, koraestére leszakadt az ég és komoly akadályt képezett a tábor egyik pontjából a másikba átevickélni kívánó táborlakóknak. A zenekarok is bajban voltak a szakadó eső miatt. Ázott a felszerelés és a közönségnekvaló is inkább az eresz alatt iddogálta a rumbót.

A Puding Pani Elvisovej végül egy órás késéssel kezdett neki az este 8 órára meghírdetett koncertnek, viszont a késés és az eső nem szegte sem a zenekar, sem a közönség lelkesedését. A fellépés amit láthattunk megmagyarázta, miért töltenek meg 15 000 férőhelyes koncerttermeket és hogy mivel érdemelték ki azt a számtalan díjat, amit a szlovák zenekritikusok és a közönség kiosztottak nekik.

A legnagyobb meglepetés mégsem a lendületes koncert volt, hanem, hogy a zenekarnak van egy magyar tagja és az, hogy a koncert utáni interjút is magyarul kérték. Miután magyar összekötőszöveggel abszolválták a szlovák szövegű dalokat, az interjút is kétnyelvűen csináltuk meg.

Pudingék után a tavalyi év zárókoncertjét hatalmas sikerrel produkáló, és emiatt nagyon várt Pannonia Allstars Ska Orchestra követte. A fergeteges koncert és a hatalmas buli ez alkalommal sem maradt el. Bár igaz, hogy P.A.S.O.-ék túlzsúfolt koncertnaplójuk miatt tegnap este nem maradtak hajnalig, a ráadásszámok ezúttal sem maradtak el.

Őket a Diákhálózat tagszervezetei legkedveltebb bandája, a Jóvilágban követett. Sárban és koncertidőben csúszás ide vagy oda, a Jóvilágvanék hozták a szokott színvonalat és füligvigyort varázsolt a kuvikoló, ázó-fázó táborlakók arcára.

A tegnapi nap után egyértelműen fel van adva a lecke a ma fellépő Renton and the Error Jam és az Intim Torna Illegálnak is, hisz egy tökéletes koncertestet kell túlszárnyalniuk.

A mai nap egyben a tábor zárónapja is. Használjátok ki, bulizzatok jól, köszönjük, hogy a weben és itt is olvastátok a zenerovatot, aminek bár nyomtatott formában vége, a jövő héten az interjúkkal és az azokon készült videófelvételekkel a www.gombaszog.sk oldalon még jelentkezünk!

Ma estére pedig mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

mj.

Hozzászólások

comments powered by Disqus