Mi a Médiasátor és mi a szocmédia?

Szerző: Czímer Gábor

Nyomtatott-, elektronikus-, tömeg- és rétegmédia után itt az új, a sátorlakó média!

Gombaszögi tábor alatt sem maradsz tájékoztatás nélkül. A Médiasátor feladata lesz, hogy ellásson téged a szükséges információkkal, nyomában legyen a tábor történéseinek, meglesse, hogy mit csinálsz, és a világnak is hírt adjon minderről.

A tábor alatt minden nap készül egy újság, a Vadalma, melynek naprakész számával minden reggel zaklatjuk majd a táborozókat . Ebben a lapban találod majd meg, hogy mikor mi zajlott,  zajlik, és fog majd zajlani.

Az előadásokról riportokat, rólatok pedig képeket közlünk, és a fellépő zenészekkel is igyekszünk interjúkat készíteni. Ugyanakkor előzeteseket, és utólagos véleményeket is olvashatsz a programpontokról.

Az utóbbiban rád is számítunk: ha el szeretnél valamit mondani, közreadni, "mindenkinek  megmondani", akkor ezt többféleképpen is megteheted: offline a Médiasátorban és online a telefonoddal vagy egy számítógépen. Mindenre nyitottak vagyunk, így ötletekre, képekre, szövegre, vagy akár videóra is - Hozd, oszd, amid van!

A tábor eseményeit idén is élőben közvetítjük a világhálón. Hiszen  már a tábor előtt beindult egy blog is, amelyet most "élőben" frissítünk. Illetve a Szlovákiai magyar Interaktív Televíziónak köszönhetően élő videoközvetítést adunk a honlapunkon. Ezzel kinyílik a világháló virtuális kapuja, és bárhonnan be lehet majd kukkantani, hogy épen mi is folyik a táborban.

Haladunk a korral és a krasznahorkai vár alatt megjelent a szociális média tábor verziója (szocmédia). Ez annyit tesz, hogy ha rendelkeztek olyan telefonnal, ami wi-fi hálózaton működik,akkor ezzel bármikor megnézhetitek Facebookot *és a *Twittert. Ezen túl egy interaktív üzenőfalat is működtetünk, itt a tábor Facebook oldalát láthatjátok majd kivetítve. Aki ezen a csatornán szeretne üzenni, véleményt mondani az itt  ugyancsak megteheti.

A médiasátora szervesen kapcsolódik a pénteki bloggertalálkozó, ahol ez az alapvetően anonim műfaj képviselői kilétüket vállalva állnak majd a közönség és egymás elé.

czimi

Hozzászólások

comments powered by Disqus