Tábor börze

Szerző: vica

Mielőtt elmagyaráznám a címben szereplő két szó kapcsolatát, engedjétek meg, hogy írjak pár sort a tábor Kézműves sátráról. Ebből talán sejtitek, hogy a címnek is ehhez lesz némi köze. Nem csak a kézműveskedni vágyók kapják fel tehát most a fejüket, hanem azok is, akik a gyártási folyamatot szívesen kihagynák, ám mégis örömmel válnának némi kézműves termék birtokosaivá. Igazam volt?

A tábori tradíciókat tekintve a Kézműves sátor elődje a kézműves asztal volt, mely körül elsősorban a gyöngyfűzésnek hódoltak a régmúlt táborok látogatói. Mostanra sokban bővült, szinesedett a tábor Kézműves kínálata.

Színes, bolyhos nemez (de nem is amaz) nemezelhető kislabdává, karkötővé, kalapkává Egyházi Dóra vezetése alatt. Élivel, vagyis** Éliás Ádámmal** az agyag megmunkálását, gyúrását, korongozását ismerhetitek meg, s a kész remekművek kiégetésével egészen a végéig bejárhatjátok a munkafolyamatot. Baranyovics Borisz stencilekkel visz színt a pólóitokra, táskátokra, gumicsizmátokra, bármire amit túl komornak, unalmasnak vagy színtelennek találtok (szóval bátran hozzátok táborba a megúnt pulcsitokat is;). A gyöngyözés idén sem maradhat el, Görcsös Kata és Lendvorsky Kikka segít Nektek a szétguruló apróságokból eredeti ékszert varázsolni. Ha valakinek mégis kevés lenne ez a kínálat, az húzza a csíkot – ecsettel, akril festékkel, mosollyal, jókedvvel, Vicával.....

Biztos vagytok néhányan, akiknek mégsem csillan fel a szemetek a kínálatot olvasva. „Jó-jó, mondjátok, én magam is rengeteget kézműveskedem....” Vagy egyszerűen nem vonz titeket a munkafolyamat, hanem csak a végterméket csodálnátok. Pontosan nektek szól a Tábor börze!

A Tábor börze afféle tábori minivásár, csehesen „art jarmark”, veréb-bolha piac, kézműves turkáló, kirakodó vásár, csere-bere-fogadom-többet-vissza-nem-adom.... Amellett pedig jó alkalom arra, hogy másik (egy megint másik!) oldalatokat is megmutassátok, vagy csak egyszerűen találkozzatok olyanokkal, akik szintén alkotnak, talán pont azzal a technikával, amit már rég meg szerettetek volna tanulni. Nos, kedves táborozni indulók, bárki aki fúr, farag, fest, kovácsol, üveget fúj, hímez, horgol, fimót sütöget, vagy bármi más kézműves holmit alkot, amit kihagytam volna - hozzátok el a táborba az alkotásaitokat!

A Tábor börze szombaton délelőtt valósul meg a Kézműves sátor körül, ahol minden résztvevő kiállíthatja az alkotásait, begyűjtheti a bókokat, csereberélhet, adhat, vehet. A börzén bármelyik táborozó kiállíthatja munkáit, aki vasárnap, azaz július 8. éjjeléig jelentkezik a golyobish@gmail.com mailcímen (beküldi a nevét és a kiállítani vágyott termékekről némi leírást). Én azt hiszem, csomózott karkötőket viszek....

Nos, találkozunk?

Hozzászólások

comments powered by Disqus