„Egy kupac remegés vagyok”- testközelből a drogokról

Szerző: zoldkiskanna

A idei táborba ellátogat Kubiszyn Viktor, író, újságíró, filmkritikus is. Könyve, a Drognapló egy éve jelent meg. Már a címe is sejteti, miről mesél majd a szerző nekünk: könyvében ugyanis a függőség kialakulásának borzalmait írja le, meghökkentő őszinteséggel.

A könyvbemutatóval összekapcsolt közönségtalálkozón így első kézből hallhatjátok tőle, hogyan hatnak a kábítószerek az emberi szervezetre és a kapcsolatokra, s a szerző saját tapasztalatai alapján vall majd a visszaesések gyötrelmeiről is.

Kubiszyn Viktor könyvében nem kertel, nem csomagol, s a szenzáció sem kenyere, nagy szavak és magyarázkodás nélkül mutatja be történetét, egészen közelről, mégis kellő távolságtartással.

Ezek mellett azonban nem csak az (ön)pusztításról vall, hanem arról is, hogy van kiút. Az író 15 év kábítószer- és alkoholfüggőség után a KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban állt le. Azóta tiszta, élményeit papírra vetette, dolgozik. Ma a drogprobléma különösen aktuális, mégis tabuként kezelik. Mivel szinte elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk szembe a függőség valamilyen formájával, fontos lenne beszélni róla, a magunk nyelvén, közérthetően. Ezért mindenkit szívesen látunk és várunk a szerzővel való kötetlen beszélgetésre, közös könyv-elemzésre, melyben biztosan szó lesz majd hitről, drogokról, leállásról és irodalomról.

"Drogosnak lenni nem érdem. Leszokni a drogokról sem különösebben az. Ne várd, hogy meghajoljon ezért előtted a világ. Viszont beszélni a kalandról hasznos lehet. Ha ezt izgalmasan teszed még élvezetes is. Viktor könyve ilyen: hasznos és élvezetes."- nyilatkozta a Drognaplóról Kiss Tibi, a Quimby frontembere. És ő már csak tudja!

Hozzászólások

comments powered by Disqus