Indul a tábor

Szerző: Czímer Gábor

Végre, itt van! Eljött, megérkezett, itt láthatod magad előtt a 2012-es Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos oldalát.

Mindenekelőtt tudatosítanod kell, hogy idén egy nappal tovább tart a tábor. Ez azt jelenti, hogy több koncert, több előadás, több szórakozás, vagyis több tábor. Idén** július 10. és 15. közt** találkozunk újra a krasznahorkai vár alatt. .Az ujjongás és üdvrivalgás után most kicsit részletesebben is nézzünk körül a programkínálatban!

Egy-két nanoszekundum sem telik bele és a blogon már biztosan észre is veszed a zenekarokról szóló lapokat. Itt megnézheted, hogy kit hallhatsz majd élőben. Összegyűjtöttünk ide néhány étvágygerjesztő videót a Maszkurától, a Kistehéntől, de a P.A.S.O. zenéjébe is belehallgathattok. Rajtuk kívül még a Nemjuci, a Renton and the Error Jam is fellép a fenyőfák alatt. A hazai legjobb, a mindnyájunk által bálványozott Jóvilágvan már törzsfellépője a tábornak, így idén sem maradnak otthon. A Van már szintén volt, de most újra lesz. A Debrecenben alakult** Van** zenekar az elmúlt évek sikere után újra táborunkba látogat. Szombat este pedig a magyar könnyűzene (hipnotizőr) királyait, név szerint az Intim Torna Illegált várjuk a színpadunkra.

Természetesen a zenén kívül idén is lesz csapatjáték olyan elmaradhatatlan versenyszámokkal, mint az a bizonyos iszapbirkózás, vagy tájfutás. Aki képzőművész vénával rendelkezik, annak most is a táborban a helye, hiszen lehet majd festeni, stencilezni, korongozni, drótozni, fotózni...

A tábor nem titkolt célja, hogy egyfajta szlovákiai magyar nyári egyetem funkcióját is betöltse. Ennek szellemében nappal rangos előadók sorát várjuk a nagysátorba. A hazai és a külföldi közélet és tudományos világ jeles képviselői beszélnek majd nekünk a legaktuálisabb témákról.

A felvidéki közbeszédben megkerülhetetlen a Híd és az MKP szerepvállalása. Ahogy az elmúlt években, most is meghívjuk a két politikai formáció csúcsvezetőjét, hogy álljanak kérdéseink kereszttüzébe, ha mernek.

Az ilyen fajsúlyos témák után szinte kötelező megemlíteni, hogy ez a rendezvény azért arról szól, hogy egy szűk héten keresztül a lehető legjobban érezzük magunkat, szórakozzunk, és mindezt egy nagyszerű társaságban tegyük.

Hozzászólások

comments powered by Disqus