Amit a Google mond rólunk és rólatok

Szerző: Stubendek Attila

Az egy dolog, hogy a táborról napi több tucatnyian a google jóvoltából olvastok. Az megint másik, hogy a google az internetezési szokásaitokat figyeli is, a táborhonlapot szerkesztő ajtyákok [ezúton üdvözlünk mindenkit :)] nem különben. A felhasználókról sokmindent meg lehet tudni, gondoltátok volna, hogy 24 féle nyelvű böngésző látogatta meg jelen oldalt, svéd, kínai, de olasz is? Brazíliából négyen is néznek minket, lehet jövőre meg kéne fontolni táborrepülő indítását Rióból, és mindezt szponzorálhatná a titokzatos egyesült arab emírségi látogató. عبد! الاتصال المنظمين على القائمة سوف تجد معلومات الاتصال! Az új-zélandi és ausztrál táborlakóknak inkább a fúrást javasoljuk, úgy közelebb van.

Nomost, a Microsoft biztos nem belőlünk fog megélni. Míg az Internet Explorer világpiaci részesedése 50% felett van, a táborblog látogatói közül csupán csak minden hetedik nem tudja, hogyan kell telepíteni a Tűzrókát/Krómot. Sőt még azt is látjuk, hogy egy elvetemült leendő táborlakó fekete-fehérben böngész minket, és nem is egyszer tévedt az oldalunkra.

Azzal azért mégsem dicsekszünk, hogy mindenféle kormányhivataloktól, minisztériumoktól, tudományos akadémiáktól, az európai parlamentből, a MÁVtól(?), az adóhivataltól(?!), a szlovák gázművektől  (??), a svájci nemzeti légitársaságtól (???) az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézettől (????), a Toulousei Nemzeti Meteorológiai Intézettől (???????!!) kapunk látogatókat, de hogy milyen szolgáltató az a "salamon internet", azt nem akarjuk tudni.

Végül a legérdekesebb: a gugli azt is nézi, milyen keresőszóval jutottatok el az oldalra (mit írtatok be a googleba, hogy aztán a találatok közt ránk kattintsatok - akár ez volt az eredeti célotok, akár nem). A tábor nevét még a szervezők sem tudják, néha DH tábor, néha Gombaszögi nyári tábor, stb. Így az elsődleges találatok a "gombaszögi", a "DH", a "nyári", és a "tábor", "fesztivál", "napok", "koncert" illetve a "2011" szavak kombinációjából adódnak. A google velünk van (- így ki ellenünk?), annak, aki azt hitte, hogy a "paintball nyári tábor", "elte filozófia tábor 2011", "holnapocska tábor 2011" (?), "2011 fonóka tábor", "nyari tábor nagymegyeren" oldalát keresi, azoknak jól megmutatta, hogy valójában Gombaszögön a helyük! A "szlovákiai magyarok problémák" keresőszóval is mi jöttünk be, de egy nappal rá megérkezett a válasz is: "kilábalás diákhálózat"!

Az ötnapos rendezvény húzóneve nem más, mint Bettes István, rá különböző formában húsz keresés is érkezett. A "bettes istván verseny" találatot átadtuk a csapatverseny szervezőinek, mert láthatóan igény van a programpontra. Hogy a szétesett (és csak pár napja újraösszeállt) VAN együttes nem koncertezik a táborban, az "ébred a város és nem jön" egyébként igencsak frappáns szókapcsolat tanúskodik. Annak az ismeretlen szörfölőnek, aki "pszichológus szombaton" kereséssel élt, üzenjük, hogy szombaton, de a többi nap is biztos talál megértő füleket a kocsma környékén - javasoljuk Tibit vagy a THC kölyköt -, és csak néhány sör árába kerül a tanácsadás. S végül valaki aziránt érdeklődve jutott el honlapunkra, hogy mi lesz "holnap ijenkor". Személy szerint mi már a "gombaszegi tábor" helyszínén, Krasznahorkán fogunk kalapálni, hogy nektek, táborlakók - és persze nekünk is - felejthetetlen legyen ez a pár nap!

 

Hozzászólások

comments powered by Disqus