Feel the sunshine, avagy P.A.S.O. a gombatáborban

Szerző: z.zrt

A ska számomra az a műfaj, ami még az esőt is képes elűzni. Például hallgassatok meg egy Madness albumot, nem dobja a maximumra a hangulatotokat? De nem is kell ide angol banda, hisz van nekünk nagyon színvonalas, magyar SKA zenekarunk, a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

A 11 tagú banda 2003-ban alakult ismert underground zenekarok tagjaiból, és rövid idő alatt a legnépszerűbb ska zenekarrá lett. Saját számaik mellett a leg-leg ska előadók dalai is megtalálhatók repertoárjukban. Nemcsak Magyarországon, a világ több részén is ismertek, így felléptek már több külföldi fesztiválon is. Nemzetközi ismeretségük fő oka egyedi stílusukban rejlik - kevernek ők a ska-ba a jazztől kezdve a reggae-n át mindent, és szövegeik is széles skálán mozognak a könnyed, viccestől egészen a társadalomkritikus, keményebb témákig.

Ahogy a bekezdésben írtam, a ska az a zene, ami a legcsúnyább felhők mögül is előhúzza a napot. Eddig akárhány P.A.S.O.-koncerten voltam (és voltam páron), a koncert kezdetére valahogy mindig megjelent az a bizonyos nap. És a napsütésen, P.A.S.O.-n kívül mi kell még? Esetleg egy fincsi koktél (most azt, hogy a rumbó koktél vagy sem, nem tudom eldönteni, a fincsi részébe inkább ne menjünk bele).

A P.A.S.O. koncertjére a 4. nap, szombaton (július 16-án kerül sor). További részleteket a zenekarról a koncertek rovatban olvashattok.

Hozzászólások

comments powered by Disqus