Készüljetek, táborvetélkedő a láthatáron!

Szerző: Czímer Gábor

Lássuk csak... szóval tábor... DéHá tábor... gombaszögi, de Krasznahorkán... és miért is megyünk? ... hát mert koncertek... meg mert előadások... meg sokjóember-kishelyen... meg mert jó volt már tavaly is ... meg azelőtt (sőt még azelőtt is)... meg mert... mi is? Alighanem kihagytam valamit a felsorolásból. Valamit, ami nélkül nem lenne a tábor "a Tábor", csak egy akármilyen tábor. :) Ezért itt és most álljon pár szó a ... namiről? miről nem szóltunk még? ... *a csapatversenyről. *(Vetélkedő, ha úgy jobban tetszik :)) Merthogy idén is lesz, mééég több feladat, mééég több lehetőség bizonyítani, ki a jobb.

Iszapolás

A "nagy klasszikus" versenyszámok mellett készülnek (készültek) újak, "meglepik", úgyhogy aki kezdené elunni a tradicionális, nagy múltú viadalokat (bár ki az, akinek már nem csal önfeledt vigyort az arcára az iszapbarna emberek látványa, vagy saját maga iszapbarnasága?) annak semmi oka az aggodalomra. Épp ellenkezőleg, pusztán a versenyezni vágyók érdekeit szem előtt tartva mondom, hogy jó minél hamarabb összeszedni azt a néhány (8-12) tagot és megfelelő mennyiségű lányt (ez a csapat egy harmadát jelenti), mivel helyre, időre, emberi tényezőre való tekintettel CSAK az ELSŐ 16 beregisztrált csapat vehet részt a versenyen... Így aki kapja, marja alapon amelyik csapat(képviselője) szerdán hajnali tízkor hamarabb odaér a sztaffházhoz, az versenyez. Szerintem meggondolandó nem lemaradni róla :)

Viszont a „dobogóig“ nem csak sétagalopp a verseny, de nem ám! Mivel csapat bemutatkozás nélkül és bemutatkozás logó nélkül nem az igazi, ezért akár már most is nekiállhattok dolgoztatni „a kis szürke agysejteket“, hogy mire eljön „a nagy nap“ valami olyan névvel rukkolhassatok elő, amelytől aztán mindenkinek leessen az álla (főleg a zsűrinek). Nem szándékom a cikkel elvenni a versenyzőktől a meplepetés örömét, inkább csak óvatos útmutatónak szánom, hogy mire is készüljön, aki úgy készül, hogy benne lesz a 16-ban :) Egyszerűbb az otthoni ruhásszekrényből kimazsolázni azt a néhány (agyonhordott, kidobásra ítélt) ruhadarabot, aminek már nem fog ártani, ha festékes lesz a paintballnál de lehetőleg véd is.  A hasonló „ennek már úgyis mindegy“ cuccok ráadásul még az agyagozásnál, esetleg a festőműhelynél is egyfajta biztonságérzetet adnak (nincs kellemetlenebb, mint amikor az ember az egyik legjobb nadrágjában csüccsen bele egy adag piros akrilfestékbe, ami ráadásul makacsul ki sem mosható). Külön figyelmet kell szentelni az iszapbirkózásra szánt öltözékünknek... koszolható, vagy egyenesen használat után kidobható legyen :)

Kis otthoni előkészületet igényel még a gulyásfőzés. Jó lenne, ha aki tud, hozna magával (a csapatának) bográcsot, állványt, késeket, szükséges konyhai kellékeket (néhánnyal tudunk szolgálni), ráadásul mivel „zöld tábor“ szeretnénk lenni, nem lesz műanyagtál, -evőeszköz, -pohár, ellenben belépésnél kap a táborozó egy helyes kis (kis?) mindenre használható bögre-szerűséget. Amennyiben úgy gondoljátok, ez nem mindenre elég, tessék felpakolni „hazaival“ :). Nem kell viszont gulyáshozzávalókat cipelni, azzal ellátjuk a csapatokat. Ha valamilyen „extra“ kívánság lenne, lesz alkalom annak beszerzésére (amiért aztán már fizetni kellesz). Tüzifával igen, recepttel nem segítjük a csapatokat :).

Azt hiszem, ennyi „házi feladat“ elég is a táborig. Azonban, csak hogy megmutassuk, készültünk ám rendesen,  lássátok, mi vár még rátok! Gondolom a sörivóverseny mindenkinek megdobogtatja a szívét. Bár talán a műveltségi vetélkedő másfajta reakciót vált ki, szintén jó mókának igérkezik. Tájfutás, ügyességi versenyszámok, foci, snapszer, és a pont az i-n a KLR (koordinációs láncreakció)... és hogy mi ez? Hagyjátok magatokat meglepni :) Szóval, szerdán tízkor, ne felejtsétek...

(egyhatodnyi csapatjáték-szervező)

Hozzászólások

comments powered by Disqus