Jóviláglesz

Szerző: z.zrt

2010 elején az egyik prágai kricsmiben összeült az AED staffja brainstormingolni. Kitaláltuk, hogy összedobunk egy kultúrhétvégét koncerttel, előadásokkal, színházba menéssel. Így született meg az AKNA (Áprilisi Kulturális Napok). Következő lépésként ki kellett találni, ki legyen a meghívott zenekar. Olyat akartunk, amivel nemcsak a mi generációnkat, de a felettünk lévőt is meg tudjuk szólítani, tehát kellett valami friss és üde, ami mindeközben nem csak az ezredforduló után született zenei irányzatokból inspirálódik.

Így jutottunk a Jóvilágvanhoz, ami egy pár éve, abból az alapkoncepcióból született, hogy nyolc párkányi fiatal kreativitáslevezető hobbizenekara legyen. A koncerteken nagyrészt heten vannak a színpadon, a 8., a szövegíró, Baranyovics Borisz (aki a táborban a pólóitokra és bögréitekre fújja majd az általatok kiválasztott motívumokat) csak néha-néha bukkan fel. Zenéjük, őket idézve "több zenei stílust ötvöz, helyet kap itt többek között, a népzene, a jazz, fusion, drum´n´bass, funk", mi pedig körülbelül ezt kerestük. Mondanom sem kell, hogy a siker nem maradt el.

Akik már voltak Jóvilágvan koncerten, esetleg ott voltak a tavalyi táboros fellépésükön is, azoknak nem kell mondanom, miért nem érdemes kihagyni ezt a koncertet. Szerintem egyet fogunk érteni abban, hogy az egyik legjobb bulit produkálták. Aki egyik kategóriába sem tartozik, annak pedig azért ajánlom, mert tényleg ez az az a banda, ami sokszínűségének köszönhetően minden réteget meg tud szólítani (nálam a Radiohead számrészlet volt a tuti, még anno Prágában :)).

A Jóvilágvan koncertjére a 2. nap, csütörtökön (július 14.) kerül sor. További részletek a zenekarról a koncert szekcióban.

Hozzászólások

comments powered by Disqus