Úristen, mi lesz itt még? - Magashegyi Underground @ Krasznahorka

Szerző: z.zrt

,,Van ez a zenekar, aminek az első számát Manu Chao társszerezte és ami a valaha volt Kaukázus és egy Megasztáros leányzó ötvözete...nem is rosszak...meg kéne nézni őket élőben.” - körülbelül ez a gondolatmenet futott végig az agyamon 2008 elején, amikor először hallgattam meg azt a bizonyos Manu Chao-s számot, a Szeplős vállat.

A követhező években sorra jöttek a fesztiválok, de valahogy a Magashegyi mindig ütött valamit, én pedig a külföldi nagy neveket választottam inkább, őket még lesz millió lehetőségem látni alapon. Lett is - tavaly a táborban.

Mint már fentebb írtuk, a zenekar lényegében a Kaukázus folytatása, kiegészülve Bocskor Bíborkával. Az énekeslány a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel. Az ottani szereplése után kereste meg őt a banda többi tagja és kérték fel az énekesnői posztra. Bíborkáról még annyit érdemes megemlíteni, hogy erdélyi származású - ennek köszönhető az erdélyi hangzásvilág oly sokszori feltünése dalaikban.

2007-ben megjelent Szeplős Váll névre hallgató kislemezük, az MR2 akusztik színpadán felvett hanganyaguk szintén letölthető több helyről, de az önálló lemezzel egészen tavalyig váratták a rajongókat. Megérte, az Ezer Erdő az utóbbi évek egyik legjobb Magyarországon született hanganyaga. Például az, hogy a Szerelemtabletta a Beatles egyik számára kezdődjön, hihetetlenül nagy ötlet (aki megírja nekem melyik számra, az a táborban vendégem egy sörre :)).

2011 sem a pihenés éve a zenekar számára. Év elején megjelentették az Ezer Erdő tükörlemezét, az Ezer Várost, majd nem sokkal később kijött a Ragyogás címet viselő online maxi, őszre pedig már a második lemezt is a kezükben tarthatják a rajongók. Hogy milyen lesz ez az album - a sajtónyilatkozatok tükrében a koncerteken kiderül ;)

Tavaly volt szerencsém beszélgetésbe elegyedni a bandával. Nagyon helyes, aranyos embereket ismertem meg. A táborral is csak egy problémájuk volt, mégpedig hogy az utolsó napra érkeztek, így nem tudtak sok időt eltölteni ott. A beszélgetés után úgy indultam neki a koncertnek, hogy felírtam a 2 plusszpontot a zenekarnak. A koncert természetesen fergeteges volt (aki jelen volt, azt hiszem egyetért velem). A Magashegyi idén az első napon (július 13-án, szerdán) érkezik, hogy elkalauzoljon minket az Ezer Erdő világába és megalapozza azt a bizonyos hangulatot.

További részleteket a zenekarról a koncertek menüpont alatt találtok.

Hozzászólások

comments powered by Disqus