Hát naná hogy bor, ha már dh táBOR!

Szerző: Stubendek Attila

Aszondja a fészbuk, hogy állítólag diszkriminálva vannak a borosok. No álljunk meg egy kortyra!

Egyrészt, ott van ugye a boros háttérkép, lehet tölteni, kitenni, bámulni, meg úgy általában spontán örvendeni neki, lévén szép. Nekem is ez van kinn, természetesen. Másrészt a figyelmes szemlélőnek már bizonyára feltűnt a tény, hogy már a “tábor” szóban is szerepel a BOR. Az etimológiai szótár szerint a ‘tábor’ honfoglalás előtti szójövevény, ami szintén alátámasztja a tényt, hogy magyar az igazából boros níp, és az egész DH tábor a borosok körül forog. Harmadrészt meg, és ez a legfontosabb, a tábor programjában kizárólag egyfajta nedűről lesz majd előadás, ez pedig természetesen a bor. Tehát boros előadás. Csütörtökön fog zajlani, valamikor estefele. Ha nem rúgok be, akkor elég sok mindenről lesz szó, ha berúgok, akkor talán még több mindenről.

Mondjuk Hamvas Béláról meg tündérekről. Meg Istenről meg nőkről. Meg citrommagból sajtolt olajról. Meg borról is, persze, és borkultúráról. Hogy miért igyunk bort, sokat. Mit mivel, kivel, mikor. Fontos kérdések ezek. Talán a legfontosabbak. Kiderül továbbá, hogy is vannak a dolgok a hypermarketes borokkal meg a orosz díjnyertes mocsi csúcsházasításával.

Tehát boros előadás. Térítő előadás lesz ez, mivel sok lesz a hitetlen a helyszínen. Mer mind csak a sör meg csak a rumbó, meg csak mézpálinka. Kellenek új hívek. A lényegi különbség, hogy víz helyett bort prédikálok majd. Sőt, töltök is. Felvidéki bort. Monnyuk 6-7 félét. Jogosan merül fel tehát a kérdés: Hol vannak hát itt, kérem, diszkriminálva a borosok?

Aztán még az is előfordulhat, hogy szót ejtünk a fröccsről, mint kulcsfontosságú tábori italról. Majd kiderül. A pohárba meg bor kerül.

Őszi úr

Hozzászólások

comments powered by Disqus