Az ősi saját és az eltanult modern világ metszete, Szabó Balázs Band

Szerző: Klaudi

Január lehetett, amikor először hallottam a Szabó Balázs Bandet játszani az mr2-n. A Zaj című számukat. Rögtön beleívódott az elmémbe, bepötyögtem a jutúbba és onnantó durk körbe-körbe hallgattam. Úgy a milliomodik lejátszas után már azt mondtam magamnak, hogy elég már, ez már kicsit ciki, ideje lenne váltani, hát letöltöttem zenéjüket (reklám: te is megteheteted, ingyen a weboldalukról).

Ahogy közeledett a tavasz, mit gondoltam, mit nem, mondom el kellene menni valamilyen koncertre. Megnéztem ezt az együttest is, hol játszanak majd a közeljövőben, mit látok, mit nem: júl 14.-én Krasznahorkán. Csaknem? Ezek meghívták a  Szabó Balázs Bandet? 

Vajon milyen rendezvények vannak még ott ahol játszhat ez ez együttes? Bárhogy is törtem fejem, csak a DH táborra tudtam következtetni, megkérdeztem a jónépeket, és igen. Július 14.-én a Szabó Balázs Band a mi táborunkban játszik. Azóta epekedve várom.

Az együttest Szabó Balázs alapította, 2009-ben. Célja az volt, hogy valahogy keresztezze  a népzenét a könnyűzenével.  „Szerettem volna megtalálni a népzenei hangszerek és a könnyűzenei hangszerek közös metszetét, ahol átmerészkedhet az ősi saját és az eltanult modern világ egymáshoz.“ - írja Szabó Balázs a weboldalukon. Nem vagyok nagy zenei szakértő, kb. annyira tudom véleményezni, hogy tetszik vagy nem tetszik, ha költőibb akarok lenni lehet, nyálas vagy vagány. A Szabó Balázs Band tetszik és vagány. Tuti nektek is tetszeni fog!

Gužák Klaudia

Hozzászólások

comments powered by Disqus