A tábor MacGyvere

Szerző: Halász Dávid

"Dávidom, működni fog az élő közvetítés? Fogunk tudni cikkeket feltenni a táborblogra? Lesz hálózaton keresztüli nyomtatás? Le tudod fedni az egész tábor területét? Fogsz írni te is cikkeket a Vadalmába? Zenekaros interjúkat rád bízhatom?” – ilyen és hasonló zaklatásoknak vagyok kitéve mostanában. Hogy mit is csinálok tulajdonképpen? Nehéz pontosan megfogalmazni...

Idén a regisztráció a táborba elektronikusan fog zajlani. A becsekkolásnál az adataitokat elektronikusan rögzítik egy központi helyre, nevezzük szervernek.
...forrasztópáka, pár kábel, egy komolyabb router és sok-sok programozás...

A szervert azonban a Médiasátorban szeretnénk elhelyezni, ami nagyon messze lesz a bejárattól. A távolságot hálózati kábelekkel és vezeték nélküli hálózattal szeretnénk áthidalni.
...sok-sok lankábel, fogó, Wi-Fi elérési pontok...

Az fényképészek és az almás újságírok munkáját megkönnyítve szeretnénk az adatokat egy központi helyen tárolni, amivel kiváltanánk a tavalyi „maszkerkúcs-rendszert”.
...külső merevlemez, USB kábel és egy cipősdoboz...

A külső médiumok számára élő közvetítést szeretnénk biztosítani a főbb eseményekről és beszélgetésekről hang és videó formájában is.
...???telefon???...

Az almásoknak a lehető legnagyobb sebességgel kell elérniük a központi adatokat, azonban ez nem zavarhat be az élő közvetítésnek és a regisztrációnak.
...egy gyors hálózati elosztó és még több programozás...

Az egészet úgy kell megcsinálni, hogy a táborban ne legyen semmi dolgom és nyugodtan iszogathassam a sörömet.
...három Miatyánk minden reggel és este...

Hozzászólások

comments powered by Disqus