Politikában segít: Öllös László

Szerző: tuncz

Már megszoktuk, hogy a politika mindenütt ott lappang. A DH táborosok sem maradnak ki belőle - hacsak nem akarnak… Előadóként ugyanis Öllös László PhD. politológust és egyetemi oktatót fogadhatjuk július 15-én, aki Quo vadis szlovákiai magyar politika? Helyzetelemzés egy évvel a választások után címmel tart előadást.

Miért érdemes ott lenni? Mert véleménye mindenkinek van, hogy mi is történt a Híd-Most és az MKP elválása óta. De keveseknek jut az a lehetőség, hogy elemzést hallgassanak, kérdéseket tegyenek fel - és azokra nyílt, egyenes választ kapjanak neves szakértőtől!

Öllös László, a pozsonyi Comenius Egyetem BTK magyar-történelem szakán szerzett oklevelet, továbbá ’95-ben diplomázott a Közép-Európa Egyetem Politikatudományi Tanszékén, majd ’95 és ’96 között a New York-i New School of Social Resarch hallgatója. Az ELTE-én filozófiából doktorált politikai filozófia szakterületen. Jelenleg a nyitrai Konstantin Egyetem oktatója és elnöke Felvidék egyik legjelentősebb intézményének, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézetnek. De, neve ismerősen csenghet a Fórum Társadalomtudományi Szemle főszerkesztőjeként is.

Szakterülete a politológia, az emberi és kisebbségi jogok, valamint a politikai filozófia. A tábor ideje alatt idén is válaszol a nemzeti kisebbségek kérdéskörében. Megkereshetjük a szlovákiai magyar politikai élettel kapcsolatos kérdéseinkkel, valamint a szlovák-magyar kapcsolatok problémakörével is.

--tüncz--

Hozzászólások

comments powered by Disqus