Úgy alakult, hogy úgy alakult - lesz Kiscsillag a táborban

Szerző: z.zrt

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy zenekar, melyet úgy hívtak, hogy Kispál és a Borz. Ez a zenekar kicsiny hazánkban és déli szomszédjában nagy-nagy hírnévre tett szert, miután megszerkesztették a Csinibaba zenéjét és olyan számokat írtak, mint a Ha az életben, De szeretnék, vagy a tavalyi táborozók körében nagy sikert aratott Csillag vagy Fecske. Aztán egy szép nap úgy akakult, hogy úgy alakult - Lovasi András, a Kispál énekese, felfedezte a magában rejlő szólógitárost és három, a Kispálban már játszott zenésztársával alapítottak egy zenekart.

És itt kezdődik a Kiscsillag meséje. Az eredetileg hobbizenekarnak induló banda olyan jól sikerült, hogy egyre több számuk született, a számokból album és koncertanyag lett, és egykettőre azon kapták magukat, hogy a garázs helyett klubbokban és mindenféle fesztiválok színpadjain játszanak. Mostanra őket tartják Magyarország legjobb fesztiválzenekarának, két lemezük jelent meg - Greatest Hits vol. 1 (Lovasi legjobb munkája az elmúlt 10 évben) és az Örökre szívembe zártalak. A harmadik lemez őszre várható.

A Kiscsillag és Kispál közt a tagok és Lovasi lényének köszönhetően sok közös van, de mégis más a kettő. Míg egy Kispál koncerten az ember egy rutinból lenyomott jó műsort kapott profiktól, addig a Kiscsillag koncertjein profik helyett egy jópofa hobbizenekart látunk. Ez a négy, boldog kisgyekerekként mosolygó zenész pedig nem tudja nem magával ragadni az embert.

A jó hír, hogy nekünk nem kell messzire menni a Kiscsillagért (mindössze Krasznahorkáig, de oda az RTO-nak és a mocsi bornak köszönhetően a fénysebesség sokszorosával megérkezünk), ugyanis pénteken (július 15.) hamisítatlan bakkecskerockjával a táborba érkezik a Kiscsillag is.

További infók: - hivatalos oldal - Myspace - Facebook - last.fm

Hozzászólások

comments powered by Disqus