Szabadzenészkedős pólófestős gulyásfőzés a tábori fenyőfák árnyékában

Szerző: Czímer Gábor

Nem tudom illik e így kezdenem a cikkemet, de lenne egy észrevételem, ami bár már előbb felkeltette figyelmem, ma reggel önkéntes szemétszedéskor (jobb dolgom nem lévén hajnali hatkor) igencsak zavart. A táborterülete (öko tábor lévén) szegényesen van ellátva szemeteskukákkal, szemeteszsákokkal. Tehát még ha szeretnék is rendet tartani, s nem szemetelni sem nagyon sikerülhet eme szépséghibája miatt a szervezésnek.

Egyébként hajnalban rendhagyó tamtamdobos, gitározós táborlakózavarósat koncerteztünk, aholis köttetett egy fogadás, miszerint a pénteki napon nem alszunk. Hát emberek, szégyen vagy nem, nem bírtam a virrasztást délután mint Csipkerózsika hajtottam kis kék sátramban álomra fejem. Nem segített rajtam az iszonyatfinom gulyás sem. Amit egyébként sokoldalú, gulyásszakértő politikusaink osztályoztak. És hogy mi a jó gulyás titka? A nyertes csapat receptje: „ad1: A jó gulyás alapja, hagymát hagymával kell enni, ad2:gulyáshoz szánt bor fele a szákácsokba megy“ Páhuzamosan a gulyásfőzéssel a füstben folyt a pólófestős workshop Zselinszky Miroszlaval és Baranyovics Borisszal, ahol ízléseteknek megfelelően bármily meglepő pólóitokra és egyéb ruhadarabjaitokra festettethetek, ez az akció a szombati napon is folytatódik .

Kicsit más, amit úgy gondolok nem lehet nem megosztani veletek: Szerencsém volt ma elkapni egy bezélgetést a Wc-n, mivelhogy az az a hely ahol beszélgetéseitek titokban nem maradhatnak. Két férfiú beszélget (igen, úgy kezdődik, mint amazok a viccek): -Szia- szól a fiú az egyik WC-ből -Szia, te vagy az? Majdnbem nem ismertem fel a hangod. -Beszélgessünk!- ajánlja fel az egyes számú ferfi. -Miről? -A nőkről. Te megalapozatlanul sok szép nő van a táborban. -Neked melyk tetszik? -Nekem? Sok.

Másik észrevételem, ha már a tábor arról a részéről beszélünk ahol nyakamat teszem rá minden jelenlevő már megfordult: itt nem csak a kilincseket adják kézről kézre, egyaránt a mosdóhelységek sajátossága egy-egy dallam ami fejből fejbe (wc, léven rosszul fog hangzani) szájról szájra jár. Te is kipróbálhatod, ha egy kedvenc dallamodat, ami persze az átlag álltal ismert eklkezded eme helyen dúdolni, pár perc múlva, nem te leszel az egyedüli fütyülö-énekelő személy a mozsdók területén. Még: Kilenc óra és azt hittem, hogy a fóbiarepertoárom egy pillanattal ezelőttig nem bővült míg csak kedves Czímer kollégam el nem kiáltotta magát, így bejelenthetem fóbiám van a Czimi kibálásától.

Czimi könyörgöm ne kiabálj!

Hozzászólások

comments powered by Disqus