VAN zenekar - július 21, első nap este

Szerző: Stubendek Attila

Tavaly ilyenkor még senki nem ismerte őket. Egy héttel később már egy egész tábor énekelte a VAN zenekar számait. Ennyi ember pedig nem tévedhet. Azóta is mindenki azt kérdezi, hogy kik voltak ők, és hogy jönnek-e idén. A válasz már egy ideje ismert, de aki nem tudná: Igen!

Stílust nehéz lenne mondani: egy kis világzene, némi népi elem, erős gitár, duda, jó szöveg. De nem is fontos. A hangulat a lényeg, abból pedig van bőven a zenekar tarsolyában. Illetve dudájában.

Hogy a bölcsészek és a zeneszakértők igényeit is kielégítsük, néhány sorban a zenekar történetéről és zenéjéről: "A VAN zenekar 2008 április 1-én adta első koncertjét. A jelenlegi felállás az akkori énekes és pengetős távozásával, illetve Karosi Roland csatlakozásával 2008 decemberében érte el végső formáját. 2009-ben megjelent 5 számos demo anyagunk, ami a honlapon hallható és letölthető. 2009 májusában a zenekar megnyerte a nyíregyházi Mustárház által rendezett tehetségkutató versenyt, aminek köszönhetően újabb 6 számot rögzíthettünk a TLS hangstúdióban. 2008-ban számos fesztiválon mutathatta be a produkciót a csapat, aminek eredményeképpen a 2009-es évet is sikerült megalapozni. Zenei műsorunkat saját dalok képezik, melyek egy része instrumentális, másik része pedig „szöveges” szerzemény. Stílust nehéz találni, már ha egyáltalán ez fontos. Leginkább talán a világzenéhez áll legközelebb, mert népi hangszerek és a népzenére emlékeztető dallamvilág jellemzi sok dalunkat, viszont közel sem mindegyiket, illetve a zenekar egyáltalán nem épít a dalokba létező népzenei elemeket, szóval kicsit rockos-folkos-könnyűzenei, tehát fúziós zenéről VAN szó. 2010-ben csatlakozott hozzánk a csapat hatodik fogaskereke, Domokos Szilárd hangtechnikus és ezzel a csapat kész VAN!"

Bővebben az együttes honlapján!

Hozzászólások

comments powered by Disqus