Jóvilágvan - 4. nap, július 24., szombat este

Szerző: Czímer Gábor

Nyolc fiatal állítja: hét közülük zenél, egy pedig a szöveget írja. így töltődik meg az élethordójuk. Ebben a hordóban benne van minden, ami nekik kell: érzelmek, célok, öntudat, élni és tenni akarás, alkotásra való hajlam, emlékek, gondolattöredékek, illatok, félelmek.

A hordó koncertekkor megtelik, s a kicsorgó amorf valami körülcsurogja a közönséget is. A koncert végén a hullám visszahúzódik a hordóba, magával véve egy-két összetevőt, ezzel is gazdagítva azt. Nem kell aggódni, az amorf valami minőségét megőrzi az új adalékokkal is.

Egy viszonylag kiskorú zenekarról van szó, formációjuk 2007-ben alakult. Zenei stílus ügyében nem alkudtak meg egynek kiválasztásával, mindenki hozza a saját magára jellemzőket: népzene, drum and bass, funk és jazz is jól elférnek egymás mellett. A nagy kavalkádból csoportmunkával pedig összeáll egy kerek világ. Elmondásuk szerint a zene és a szöveg összhangba hozása a lényeg, a kölcsönhatás nélkülözhetetlen. Ám ha egy kíváncsi és nyitott érdeklődő a zenekar oldalán (www.jovilagvan.eoldal.hu) meghallgatja egyik számukat, rájön, a szöveg és a zene ütősségük miatt akár önálló utakat is járhatnának.

S ahol járnak, ott jó világ lesz. Gál Andrea

Hozzászólások

comments powered by Disqus