Pakolom a hátizsákom...

Szerző: Kika

Mi kerüljön a hátizsákba? Gondolom, azért csak rájössz, mit pakolj. Kiegészítőként ím egy lista azon dolgokról, melyeket általában elfelejt az ember, és tuti, hogy jól jönnek!

 - Sátor, izolír, hálózsák
 - Gyógyszer, ha szükséges, személyi, egészségügyi kártya
 - Bakancs, vagy hasonló cipő és szandálféleség
 - Esőkabát, nejlonzsakuk a ruhákra, ha esik
 - Kalap vagy sapka a napos napokra
 - Melegebb pulóver, széldzseki éjszakára
 - **Csajka, bögre, evőeszköz**
 - *Csapatilag 10 literes kondér a gulyásfőző versenyre*
 - Naptej, szúnyogvédő spré vagy krém
 - Fényképezőgép elegendő elemmel, vagy töltővel
 - Hangszer, dalosfüzet
 - Pokróc, vagy más seggalátét, hogy le tudj ülni
 - Elegendő étel első napra

A tábor alapvetően sátoros alvással élvezhető igazán, tehát az alapvető felszerelés: sátor. Persze, megértem, ha nincs. Abban az esetben beszélj össze valakivel, akinek van, ha pedig ilyen ember sem akad a közeledben, szólj! Érdeklődés és igény szerint igyekezni fogunk mindenki számára keríteni alvóhelyet. A sátor nem elég – hiába van nyár, lefagy a segged, ha csak úgy befekszel. Hozz izolírt, vagy szép hazai becenevén: karimatkát. Ha bírni fogod cipelni, akár felfújható matracot. Lehet, luxuscikknek érzed, de hidd el, nem az. Bármely nagyobb bevásárlóközpontban különféle minőségben és árban találsz gazdag kínálatot belőlük. Szükséged lesz továbbá egy hálózsákra – ennek hiányát a legjobban a tábori hajnalokon fogod érezni. Tehát az alvást megoldottuk is ezzel – pizsama vagy alvóruha szükségét mindenki saját maga mérje fel, legtöbb esetben úgysem lesz kedved átöltözködni...

Tapasztalataimnak köszönhetően most már senkit sem nevetek ki, ha nyáron „vetrovkát“ is pakol magának. Az éjszakák elég hűvösek tudnak lenni, így nagyon jól jön majd akár egy meleg pulóver, akár egy széldzseki, vagy több véknyabb felső. Nem jó fázni. Annyi pálinkát meg nem tudsz meginni, hogy teljesen megfeledkezz a hidegről.

Utálom, amikor ilyen helyeken megjelennek lányok egy pár magassarkúval és váltócipőnek tangapapucsot hoznak csak! Gondolj bele, hogy ez egy autókemping, ahol füves terepen szaladgálsz egész nap, nem sík egyenes betontéren. Kell ezért egy cipő, hogy ne lopkodd el másokét (volt rá példa, nem szeretjük!), amit felvehetsz este, vagy akár túrázni. Nem csak neked lesz szebb nyarad, ha nem bicsaklik ki a bokád, nekünk is sok idegességet megspórolsz ezzel! (kösz!)

Dédelgetett álmunk, hogy „öko-tábor“ legyen a miénk. Hogy ehhez a célhoz közelebb jussunk, a TE segítségedet kérjük: hozz magaddal ivó- és evőedényt, vagyis: bögrét, poharat, kancsót; csajkát, vagy „esuszt“, műanyag tányért vagy tálat, vagy akár nagyanyád porcelánját, ha mered; hozzá kanalat, kést, villát... Meleg víz lesz. Elmosni el tudod, ezzel egyrészt nekünk időt spórolsz meg, hogy nem kellesz feszt eldobható tányérokat szedegetni, magadat meg attól kíméled meg, hogy esetleg nem lesz miből enned. De nem ez ám a fő cél: mindannyiunknak megmarad a tábor után is a jó érzés, hogy kíméltük környezetünket és nem gyártottunk felesleges szemetet!

Ha gyógyszert szedsz, biztosíts be elegendőt. Néhány darab antihisztaminikum mindig akad, de ha allergiás vagy, számolj azzal, hogy a parlakfű irtása hazánkban nincsen szábalyozva, ezért bőven találkozhatsz majd ezzel a szép növénnyel. Ugyanúgy szükségszerű, hogy legyen nálad „adrenalin-toll“, ha kiváltottad – bár mink is készülünk a hasonló esetekre, ésszerű, ha te is felkészülsz. A méhcsípés nem csak kellemetlen, de van, hogy veszélyes. Ha allergiás vagy reá, légyszíves, ezt majd közöld velünk! Abban az esetben pedig, ha még nem múltál el 18, szükségünk lesz egy szülői beleegyezésre, hogy részt vehetsz a táborban.

Amit hagyj otthon: fegyver, drog, feleslegesen túl értékes cuccok, ékszerek, laptop (ha csak nem fogod használni), fehér nadrág, finnyás barátnő, bármi, amit el szoktál hagyni.

Ha eszedbe jut még valami, amit ne hagyjunk otthon, osztd meg mindenkivel!

Hozzászólások

comments powered by Disqus