Nap nap után...

Szerző: Kika

Huszadika, azaz a keddi nap, az úté. Ki-ki honnan, azért kora estére gondolom mindenki sikeresen megérkezik. Regisztráció, sátorverés, ismerkedés a tájjal - és a többi táborlakóval.

A tábor első hivatalos napja szerda. Ekkor nevezhetsz be Te és a csapatod (a keddi sörözés alkalmával biztos sikerült összeállítani!) az ügyességi versenyre, mely az egész tábor alatt tart. Nekilátunk a tábori kopjafa faragásának is - itt még azért maradj éber, s vigyázz az ujjaidra! S miután kirándulunk egyet a közeli Betléri kastélyhoz, megpihenünk más kirándulásokról szóló útibeszámolókat hallgatva. Az este már most pörgősnek igérkezik: színpadon a tábori indulóval nyitó VAN *együttes Debrecenből és a sokatok által oly kedvelt *Bëlga. Aki e napon szeretne résztvenni a paintball csatában, nem árt, ha előre készül: hozz olyan ruhát is, ami nem csak véd, de festékes is maradhat. Bár a festék tudtommal kimosható :-)

A csütörtöki nap pihenősebb lesz - mármint testileg. Ekkor az agyadat fogod kicsit erőltetni a múveltségi vetélkedőn. Sok érdekeset és újat hallhatsz, láthatsz majd: betekintést nyerünk a Zoboraljai magyarok nyelvezetébe, az ördöglakat-fejtésbe, s nem utolsó sorban alkalom nyílik az ősi magyar hagyományos harcművészetet, a Barantát és a rimaszombati íjászokat akció közben is látni, s kinek kedve támad, akár maga is eltanulhat egy-két trükköt. Programunk erre a napra az iszapbirkózást is rejti: megkérném a potenciális résztvevőket, erre is készüljenek, mert a paintball festékkel ellenben teljesen biztosan tudom, hogy a helyi iszap nem kimosható!!! Vacsi után kitombolhatod magad a csak nekünk újra összeállt Prágából induló Jutott Neki és a nagymegyeri King Size együttesek koncertjén. Éééés: táborunk lemezlovasa, DJ Zsilla is ezen az estén indítja be karaoke-boltját! (bizonyos AED exelnöknek különösen a figyelmébe ajánlom) Lányok pedig - ha az együttesek tagjai közül nem találtok "szemrevalót", ekkor ideje lesz figyelni a pultot... Lehet, feltűnik mögötte egy jóképű, szőke, ehh. :-P

Pénteken majd nagyokat eszünk! Remélem, ezt nem fogja rosszullét követni - e napon hirdetjük meg ugyanis a gulyásfőző versenyt! A délelőtt folyamán pólókat festünk majd, ezért kérlek, ne a helyszínen keresgélj fehér pólót, az tuti nincs a helyi boltban! Okosodunk is, hiszen alkalmunk lesz megvitatni az oly sokat emlegetett nyelvtörvényt, meghallgatjuk főszervezőnket az éppen zajló KFK projektről, de tanulunk valamit a szlovákiak magyar borokról is! S hogy ne csak a seggeden ülj, hajrá: tájfutás lesz! Este rendesen megtornáztatja rekeszizmodat Valcz Péter és társulata előadása, majd a vacsinál bevett kalóriákat aFigur Banda koncertje s az ezt követő táncház segítségével lerázhatod.

Szombaton már bizonyára kezded érezni, hogy húúú, de kár, hogy nem sokára vége lesz. Azért ne rinyáljál, élvezd még ki ezt a napot is! Míg nappal nagyokat kacagunk majd a tyúkkergetésnél és ügyességi versenynél, befejezzük az elkezdett pólókat, vagy megint csomó érdekeset hallunk az előadásokon (Öllös László: Quo Vadis szlovákiai magyar politika?, illetve Hunčík Péter: Határeset), este egy fergetegeset bulizunk a párkányi Jóvilágvan, illetve a népszerű Magashegyi Underground együttesekkel. S utána ismét DJ Zsilla szolgáltatja a talpalávalót.

Elérkezett vasárnap. Menni kéne haza... Kéne, de kedv nulla. Sebaj! Hagyományteremtő plusz egy nap vár ránk, mely során alkalmad lesz maradni, és megosztani velünk az élményeidet, mi pedig meghallgatjuk óhajaid, sóhajaid, panaszaid a jövő évi táborral kapcsolatban.

Ami az egész tábort végigkíséri: ügyességi verseny és a kézműves foglalkozások, melyekről külön posztban írok.

Hozzászólások

comments powered by Disqus