Mi is vár rád?

Szerző: Kika

Heló! Néhány következő írásomban be szeretném mutatni neked a tábort - azt a helyet, amely néhány nap erejéig szeretett otthonoddá válik. Hogy még jobban érezd magad és zökkenőmentesen bulizzunk együtt egy nagyszerűt, olvasd ezeket figyelmesen :o)

Nagy utazás...az lesz. Főleg ha te Ipricsomból jössz Üpricsomba. Ha nem sikerült helyet foglalni az RTO-n, ami egyenesen a táborba vitt volna, böngészd a cépé.eskát. Ahova el kell jutnod: Krasznahorkaváralja, államnyelven Krásnohorské Podhradie. Vagy: Rozsnyó/Rožňava. Vonattal, busszal viszonylag könnyen elérhető. Kocsival annál inkább.

Megérkezel. Már ez is egy teljesítmény - akár az RTO-val jössz, akár vonatozol, vagy buszozol. Stoppal is igen izgalmas az út, ha szerencsés vagy, olyan gömöri bácsi fog felvenni, aki még helyi történetekkel is ellát (ilyen esetben osszd majd meg velem is!). Tehát megérkezel a faluba - Krasznahorkaváralja/Krásnohorské Podhradie, így is, úgy is megtalálja a gugli. A falutáblánál azt hiszed majd, hogy "dejóóó" - de ne bízd el magad. Még egy kicsit menni fogsz. Nem gond, mert két kocsma is esik útba az autókempingig, s egy bolt. A bolt elég jól felszerelt, tehát nincs szükséged minden napra három pástétomot csomagolni otthonról. A kocsmák a faluban viszonylag célnak megfelelők, ha persze szerencséd van, és nem találsz egy "prígyem hnyegy" táblát az ajtón... A faluban étterem is található - ha nevezhetem így, többször készültem ott enni, de egyszer sem jutottam el - erről szóljanak mások, de ők sem panaszkodtak.

A falun végigsétálva megérkezel a kellemesen hűvös kempingbe, ahol - mily véletlen - szintén egy kocsma vár rád. De előbb állj meg a mosolygós lányoknál, hogy regisztrálj, fizess, feltedd kérdéseid, vagy csak épp jelezd, hogy hahooo, itt vagyok! Ott kapsz egy karszalagot, és eligazítunk.

A tábor területén lesz wc, mosdó, zuhanyzó, melegvíz is (ha peched van, nem marad). Sőt, nagy meglepetésemre tavaly még külön mosókonyhát is találtam - persze, egy kicsit azért kevésbé felszereltet, mint az itthoni. Tükör is van, nem kell cipelned. A kocsmában, ha nem változtattak, akkor Gemer folyik a csapból, és iiiiisteni sültkolbászuk van!!! (ez tavaly 2 euro volt). Gondolom, legtöbb pénzedet úgy is kofolára adsz ki, ez itt finom és nem pancsolt. Ivóvíz is van, csak előbb nézd meg, mit ír a tábla a csap felett, mert nem minden ajtó rejt finom vizet (a mosogató vize minőségével én például nem voltam elégedett...). Ivóvíz a tábor kábé közepén is lesz, frissen és hidegen vár ránk egyenesen az erdő szélén :o) Ha finnyás vagy mint én, és unod a tiszta csapi vizet, tudom ajánlani a pezsgőtablettát: másfél literes palackba bedobsz hármat és máris van íze is az innivalónak. Pezsgőtablettát nem találsz a faluban. Ha más "luxuscikk" is elfogy nálad, nincs pánik! Rozsnyó kb 6 kilométerre van - ez akár gyalog is menni fog, de bizonyára menődik be a városba minden nap. Ha a regisztrációnál szólsz, hogy a falusi boltban nem találtál valami életbevágóan fontosat, beszerezzük a hiánycikkeket (elem, gyógyszer, ínyenc pija...). De megkérlek, igyekezz úgy pakolni, hogy feleslegesen ne kelljen ezzel a szervezőket traktálnod! Kösz.

Egyébként Rozsnyóval megismerkedsz, ha érkezel. Szép város, de gondolom, főleg a buszállomását fogod annak találni. Ezzel szemben van a Tesco, és egy Billa is van a közelben. A vonattal érkezőknél egy kicsit gond lesz a városba jutással, a vasútállomás kívül esik Rozsnyótól. Ez esetben nem szükséges bemenned a központba, sokkal ésszerűbb, ha elsétálsz a főútra és fogsz egy stoppot Krasznahorkaváraljáig, ami onnan már tényleg nincs messze, és szinte minden keletnek menő autó átmegy mellette (kivéve azt, amelyik megáll...).

Ha pedig minden kötél szakad, és te ott állsz majd a semmi közepén, nem tudva, merre kelet, nyugi. Vegyél nagy levegőt és hívj fel minket! Pont ezért az esetért még most mentsd el a mobilodba a telefonszámot, amelyet a plakáton találsz!

Hozzászólások

comments powered by Disqus